El corall vermell comissat estaria valorat en més de 10.000 euros
Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient de Girona van denunciar el dia 9 d’abril, a Roses, quatre homes d’entre 34 i 50 anys, de nacionalitat espanyola i russa, veïns de diverses poblacions de les comarques de l’Alt i del Baix Empordà, per diverses infraccions a la Llei de Pesca.
El passat 9 d’abril agents de la Unitat Regional de Medi Ambient van muntar un dispositiu de vigilància al port de Roses. L’objectiu era controlar un possible grup de pescadors furtius de corall vermell que actuaven per la zona.
Pels volts de les dues del migdia els mossos van detectar una embarcació pneumàtica que s’apropava al port de Roses. L’embarcació tornava de l’interior del parc natural del Cap de Creus i estava ocupada per quatre homes, tres d’ells amb els equips complerts de submarinisme posats.
Els agents es van adonar que l’embarcació es va desviar fins a la zona exterior del port esportiu, on va desembarcar un dels ocupants i va descarregar tres sacs. Després d’això la barca va retornar al port pesquer de Roses.
Acte seguit els mossos van interceptar l’home i van comprovar que dins els sacs hi havia corall vermell (Corallium rubrum). El pes total dels tres sacs era d’uns 12 quilos. Posteriorment, també es van identificar els altres tres ocupants en el moment en què amarraven al port.
Els mossos van denunciar les quatre persones per diferents infraccions de la Llei 2/2010, de 18 de febrer, de pesca i acció marítimes. Concretament, per capturar corall vermell en una zona protegida, essent l’àrea de reserva parcial del Cap de Creus, capturar corall vermell en època de veda, fer-ho amb una embarcació no autoritzada, així com per la negativa a facilitar la inspecció de pesca als agents habilitats per la Direcció General de Pesca i Afers Marítims.
Els agents de medi ambient, amb la col·laboració de la inspectora de pesca de la Direcció General de Pesca i Afers marítims de Girona, van mesurar el corall per avaluar el volum de la captura que va ser extret en època de veda i en una zona protegida i que estava per sota de la mida legal de 7mm de diàmetre a la seva base.
Els 12 quilos de corall vermell comissat pels mossos tindria un valor que podria superar els 10.000 euros.
Totes les denúncies seran trameses al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.