‘Darrel’ és el curtmetratge, realitzat i produït pel rosinc Alan Carabantes i el barceloní Marc Briones, que va guanyar el premi de la secció “Anima’t” del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, a Sitges
El jove de Roses Alan Carabantes va guanyar amb ‘Darrel’ i juntament amb el barceloní de Cardedeu, Marc Briones, el premi de la secció“Anima’t” al millor curt d’animació del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, celebrat a Sitges el mes passat d’octubre.
“El més important d’haver guanyat aquest premi és que a la gent l’ha agradat, és a dir, una cosa és que t’agradi perquè és el teu projecte i creus en ell a nivell personal, i un altre tema és que aquest projecte també agrada a la resta de la gent”, ha manifestat Carabantes en resposta al que va significar per ell i en Briones l’haver guanyat aquest guardó.
‘Darrel’
‘Darrel’ és un camaleó que intenta seduir una camaleó femella que es troba en una estació de Metro mentre arriba el tren i “el que pretén és entretenir durant 3 minuts a base d’un ritme frenètic i mitjançant una seqüencia de gags”, ha explicat l’Alan, per assenyalar que “és un estil dels dibuixos de ‘Tom i Jerry’, tot i que té un toc més brètol, una mica més pujat de to en determinats moments”.
Aquest curtmetratge d’animació en 3D va ser realitzat i produït per l’Alan Carabantes i Marc Briones al llarg de tres llargs, “un any dedicat a esborranys, idees i debat sobre el que volíem fer i dos anys més dedicat a la producció del film en sí”, ha desvetllat l’Alan, per explicar que “vam trigar tant perquè a diferència d’altra gent nosaltres anàvem aprenent mentre el fèiem, per això, si no hagués aquest procés d’aprenentatge no hauríem estat tant de temps”.
Tres d’anys de treball que han estat, sens dubte, recompensats, perquè el premi de Sitges no és el primer que guanya ‘Darrel’, ja que s’ha emportat tots als que s’ha presentat enguany arreu de l’Estat espanyol. Així, al Festival de Madrid SUMA3D va aconseguir el guardó del públic i el de millor curt nacional. Premis que va repetir en A Corunya, i en el Festival 3DWIRE de Segovia va assolir també el premi del públic sent, a la vegada, seleccionat per als premis Cartoon d’Or 2017.
Del Centre Escolar Empordà a l’èxit de Sitges passant per un premi Goya del cinema espanyol
L’Alan Carabantes és un jove de Rsoes 26 anys que des de ben petit va mostrar molts bones aptituds per a dibuixar, tantes que als 19, un cop finalitzada la seva etapa d’estudiant al Centre Escolar Empordà, va marxar cap a Barcelona per aprendre en una de les millors escoles en el camp de disseny de videojocs i animació 3D, ‘FX Animation’.
Durant tres anys va aprendre tot sobre com dissenyar un vídeojoc, però a l’Alan el que l’agradava, i l’agrada, és l’animació de personatges, per això amb el seu pare, en José Carabantes, van decidir inscriure’s en la millor escola del sector de Barcelona, PepeSchool, i quan va aconseguir entrar després va mostrar la seva qualitat com a dibuixant, obtenint una qualificació molt bona per part dels professors.
Tant bona va ser la qualificació que quan l’Alan ja havia acabat la seva formació a l’escola un dels docents de PepeSchool, Daniel Martínez, el va cridar per participar en un curt d’animació titolat ‘Alike’.
Un curt d’animació que va guanyar el premi Goya 2016 al millor curt nacional, guardó que el rosinc també va guanyar com a component del grup de 15 persones encarregades en la producció del film.
Projecte per la Paramount Pictures
Actualment, l’Alan Carabantes i el seu company de feina en ‘Darrel’, en Marc Briones, estan a Madrid treballant dins l’empresa ‘Illion Animation’ en una pel·lícula titolada ‘Amusement park’ (Parc d’atraccions) per la productora nord-americana Paramount Pictures.