Uns 200 quilos de brossa treuen del fons marí de la platja dels Palangrers de Roses

Neteja del fons marí de Roses
Bussejadors, participants i testimonis de la neteja del fons marí de la platja dels Palangrers de Roses amb la brossa estreta del mar

Pneumàtics, ampolles de plàstic, de vidre i llaunes, entre altres deixalles, van treure la trentena de submarinistes del Club Badia Roses que van participar en la neteja del fons marí

Neteja del fons marí de Roses
Bussejadors, participants i testimonis de la neteja del fons marí de la platja dels Palangrers de Roses amb la brossa estreta del mar

Enguany fa 13 anys que el Club Badia Roses, seguint la iniciativa del Projecte Aware, que va instaurar el 25 de setembre el Dia Mundial del Fons Marí, realitza una immersió per netejar les aigües d’una platja del litoral rosinc. Enguany, la platja escollida pels bussejadors rosincs ha estat la dels Palangrers, que ““amb la col·laboració de l’Ajuntament i el port esportiu, que es han donat el suport logístic,  i el vaixell del Centre d’Immersió de Roses hem tret de l’aigua uns 200 quilos de brossa entre pneumàtics, ampolles de vidre i de plàstic entre d’altres deixalles”, va afirmar un dels bussejadors del Club Badia Roses.

Una neteja del fons marí que va ser, com cada any, molt ben rebuda des de l’Àrea de Medi Ambient del consistori rosinc, ja que “els bussejadors realitzen aquest tasca tan necessària per l’ecosistema marí sacrificant un matí festiu per estar amb la seva família a netejar, a fer d’escombriaire del nostre litoral”, va afirmar el regidor d’aquesta Àrea, Carles Pàramo.

Neteges del fons marí que són necessàries com el demostra que, precisament, el de la platja del Palangrers, tractat el passat 27 d’octubre en una jornada de divulgació dels hàbitats litorals portada a terme a Roses, “es va dir que en aquesta platja s’estan recuperant especies d’algues que són les que ens diuen sobre la seva salut”, va assenyalar Pàramo.

Testimonis de la neteja portada a terme durant el matí de diumenge van ser els joves Marc Mas Blanch i Adrià Parcerisas, els quals van dir que no s’esperaven “que hagués tanta brossa dins el mar”, i que quan va anar a la platja del Segon Moll aquest passat estiu “no vam llençar res al mar… Bueno, només una galeta”, va reconèixer en Marc. Però clar, ho va fer perquè va veure un peix amb molta gana, que sinó, no ho hagués fet.

Cal destacar que enguany s’ha duplicat respecte a l’any passat el nombre de Centres d’Immersió que van participar en la neteja, passant d’un a dos. Així mateix, el nombre de bussejadors es va quintuplicar respecte al 2015.