25 persones afortunades usuàries del Mercat de Roses van ser obsequiades dissabte amb una fregidora d’aire

Mercat de Roses regala fregidores d'aire
David Capristán, José Maria Bazán, Santi Buscató i Fèlix Llorens van ser els organitzadors del sorteig de 25 fregidores d'aire

Una fregidora d’aire d’alta qualitat amb la que l’Associació MercaRoses va voler premiar la fidelitat dels seus clients

Durant 14 dies, del 27 de setembre fins a l’11 d’octubre, tothom que anava a comprar en una de les parades del Mercat de Roses se l’oferia una papereta per omplir i dipositar en una urna per poder participar en el sorteig i poder guanyar una de les 25 fregidores d’aire d’alta qualitat, de la marca Fagor, dins la campanya “Comprar al mercat té premi!”.

I aquest passat dissabte al matí, 12 d’octubre, es va procedir a la porta del Mercat, a la banda del pàrquing, al sorteig per obsequiar la fidelitat de 25 persones usuàries de la instal·lació comercial municipal.
I moltíssima gent es va aplegar per saber qui eren les persones afortunades, i curiosament de les 25 premiades només hi eren tres, la Valeriana Samblas, l’Emilia Nuñez i un dels pocs homes que va ser premiat amb la fregidora d’aire, el qual va preferir mantenir l’anonimat. Tots tres es van mostrar molt contents de ser els afortunats. “Estic súper contenta, no m’ho esperava que em toqués”, va dir l’Emilia Nuñez,  per confessar tot seguit que “no he fet servir mai una fregidora d’aire, però la faré servir segur, perquè la meva germana en té una i diu que va molt bé, que és fantàstica”. Per la seva banda, la Valeriana va afirmar, molt feliç després de ser una de les persones afortunades, que “jo a la cuina el més modern que tinc per cuinar és l’olla exprés, però ara segur que aprendré a cuinar amb la fregidora d’aire, i sinó la meva filla, la Laura Càmara, la farà servir”. I l’únic home que hi era present durant el sorteig, i un dels pocs que els hi va tocar la fregidora, ja que la majoria de les persones afortunades van ser dones, va dir que “és una alegria, el fet de ser afortunat en un sorteig alegra a qualsevol persona perquè normalment no et toca res”, confessant que el volia la fregidora, i com a mostra va desvetllar que “vaig fer dues compres a la parada de Maroben, una a la de Chafoca i també vaig passar pel Bar del Mercat per prendre un cafè perquè em Jesús em donés un papereta per participar”.

Aquestes tres persones afortunades, més les 22 que no hi eren durant el sorteig i a les quals se’ls trucarà per dir-les, poden passar ja avui dilluns per recollir la fregidora d’aire a les oficines de l’Àrea de Promoció Econòmica de Roses, situades al número 1 del carrer Madrid (1r pis, sobre l’Oficina de Turisme).
Destacar que els afortunats i afortunades tenen 15 dies hàbils per recollir la fregidora.

Aquesta campanya de promoció “Comprar al mercat té premi!” és una més “de les campanyes que fem de manera conjunta entre l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses i l’Associació MercaRoses i finançada per la Diputació de Girona. Altres vegades vam sortejar carrets de la compra o tapers per conservar el menjar, per exemple, i ara vam decidir regalar Airfryersm, fregidores d’aire, que és un producte que s’ha posat de moda, i vam creure oportú sortejar 25 de bones abans que regalar, per exemple, 50, de gamma inferior”, va afirmar el regidor de Promoció Econòmica, Fèlix Llorens.  

El president de l’Associació MercaRoses, Santi Buscató es va mostrar molt satisfet de la resposta de la gent alhora de participar per obtenir la fregidora d’aire com per l’assistència durant el sorteig. Si la campanya va ser molt llaminera per l’obsequi que es regalava, Buscató va voler que l’acte del sorteig també ho fos. “Sí, per això hem preparat un showcooking amb el finalista del MercaChef i expert en cuinar amb una fregidora d’aire, José Maria Bazán, per demostrar que les receptes que hem fet promoció a les xarxes socials es poden fer sense cap tipus de problema, i hem aprofitat la celebració de la Fira de la Cerversa per cuinar alguns plats amb cervesa, en aquesta ocasió amb la cervesa artesana de casa nostra, la CDR”.

I José Maria Bazán, acompanyat de David Capristán, productor de la Cervesa de Roses, va cuinar primer “un pollastre a la cervesa, en aquest cas La Innocent. Primer es posar el pollastre a la fregidora durant 20 minuts, i després s’afegeix les patates i la cervesa i es cuina durant 20 minuts més, i en 40 minuts tens el plat cuinat”. El segon plat que va elaborar va ser “uns llagostins a la cervesa, en aquesta ocasió en David m’ha recomanat posar la varietat Cap de Creus. Primer els he cuinat 8 minuts amb oli, all i julivert, i després dos minuts més un cop afegida la cervesa. En total 10 minuts”.

I per últim “he cuinat una filet de lluç a la mostassa Dijon, a la que pots posar les espècies que vulguis. Primer, el filet el passes per la mostassa per que quedi ben xop, i després el fiques a la fregidora 10 minuts a 180 graus, i després l’he afegit un cor de carxofa confitada amb oli, pebre i sal, que només s’ha de posar a la fregidora 5 minuts”. En aquí Bazán va dir que “quan cuinem peix no cal donar-li la volta perquè hi ha el risc que es trenqui”. I per acompanyar aquest plat en David Capristàn va recomanar la cervesa Discordia, no per cuinar, sinó per beure-la mentre mengem el lluç.

Receptari_Airfryer.pdf