Avui ha finalitzat finalitza a Roses la darrera sessió de la campanya Fem Salut, dirigida als estudiants de 3r d’ESO
Un total de 288 alumnes dels instituts Illa de Rodes, Cap Norfeu i Centre Escolar Empordà de Roses han participat en la c de promoció d’hàbits saludables, que després de desenvolupar-se durant dos mesos, ha finalitzat avui dijous, 19 de desembre. Una campanya que consisteix en la realització de sessions informatives on es transmeten hàbits saludables i es facilita als joves la informació necessària perquè puguin prendre decisions relacionades amb la seva salut i perquè siguin capaços d’identificar situacions de risc o vulnerabilitat.
L’Oficina Jove del Consell Comarcal de l’Alt Empordà és la impulsora d’aquesta iniciativa que pretén donar resposta a les necessitats educatives dels centres de la comarca en matèria de salut. I com cada any, l’Àrea de Joventut de Roses s’ha adherit a la proposta, permetent participar en l’experiència els 12 grups de 3r d’ESO dels tres instituts de la Vila.
La regidora de Joventut de Roses, Ester Navas, ha valorat molt positivament l’experiència, assenyalant que “aquesta campanya de Fem Salut, és fonamental per als i les joves de Roses, ja que es troben en una etapa clau de la seva vida per establir hàbits i comportaments que poden afectar significativament en el seu benestar a llarg termini”. Navas, ha significat que “les diferents dinàmiques realitzades als tres centres educatius de Secundària, no només han pretès informar, sinó també conscienciar i empoderar al jovent a prendre decisions en temes relacionats amb la seva salut i benestar emocional”.
La campanya Fem Salut, desenvolupada entre els mesos de novembre i desembre, es va iniciar amb la distribució entre els nois i noies d’una llibreta que conté informació relacionada amb temes de salut jove: hàbits saludables, salut emocional, sexualitat i afectivitat, violències masclistes, trastorns de conducta alimentària, esports, sortir de festa o addiccions a les pantalles, entre d’altres.
A continuació, es va realitzar un joc a través d’una aplicació on els participants han d’anar prenent decisions davant diferents situacions que se’ls plantegen, totes elles basades en els continguts que s’ofereixen a la llibreta. Les sessions finalitzen amb un debat on es reflexiona sobre les diferents temàtiques, s’aclareixen dubtes i es dona a conèixer als joves el Punt d’Informació Juvenil de l’Espai Jove de Roses, on poden adreçar-se per a possibles consultes que puguin precisar, ara o en el futur.
El programa s’ha completat amb un conjunt de recursos digitals que es posen a disposició dels centres, oferint així una eina de treball per aprofundir en les temàtiques tant per al professorat com per als alumnes.