44 municipis de l’Alt Empordà disposaran d’oficines bancàries mòbils que donaran cobertura a 26.491 habitants

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà va acollir una sessió informativa sobre el desplegament de les oficines bancàries mòbils en aquests 44 municipis de l’Alt Empordà

El passat mes de febrer es va fer públic que la conselleria d’Economia i Hisenda de la Generalitat va adjudicar a CaixaBank i Caixa Enginyers, per un període de 2 anys prorrogables a dos més, el desenvolupament del pla per portar caixers automàtics i serveis financers als municipis que no disposen d’oficina bancària.

D’aquesta manera, s’implementarà el servei d’oficines bancàries mòbils a més de 500 municipis de Catalunya, dels quals 44 pertanyen a l’Alt Empordà, i que són els següents: Far d’Empordà, Avinyonet de Puigventós, Borrassà, Cabanes, Siurana, Espolla, Fortià, Garrigàs, Masarac, Mollet de Peralada, Ordis, Palau de Santa Eulàlia, Pau, Pedret i Marzà, Pontós, Rabós, Riumors, Sant Miquel de Fluvià, Santa Llogaia d’Àlguema, Selva de Mar, Torroella de Fluvià, Vilafant, Vilaür, Vilamacolum, Vilamalla, Vilamaniscle, Vila- sacra, Albanyà, La Vajol, Boadella i les Escaules, Cabanelles, Cantallops, Capmany, Cistella, Lladó, Navata, Pont de Molins, Sant Llorenç de la Muga, Terrades, Vilanant, Biure, Sant Mori, Ventalló i Viladamat.

El servei, que està previst que entri en funcionament la propera tardor-hivern, donarà cobertura a 26491 habitants.

Moment de la sessió informativa sobre les oficines bancaries mòbils que s’implementaran en 44 municipis de l’Alt Empordà celebrada a la seu del Consell Comarcal

Per aquest motiu, el Consell Comarcal l’Alt Empordà va acollir la setmana passada una sessió informativa amb els alcaldes i representants dels municipis beneficiats del servei. A la jornada hi van assistir el president del Consell Comarcal, Agustí Badosa, el director de Banca Institucional, Eduard Barcons, i el director de zona de Catalunya i Balears del Grup Caixa d’Enginyers,  Àlex Giménez, els quals van presentar el servei #CEApropa, a la vegada que van copsar les inquietuds dels representants municipals que van assistir a la trobada.

Gràcies a aquest nou servei, els veïns i veïnes podran realitzar en el propi municipi les mateixes gestions que a una oficina bancària tradicional a través d’un servei  d’assessorament financer de qualitat, adaptat a les necessitats dels habitants, empreses i professionals dels municipis.

Com seran les oficines?

  • Seran oficines mòbils itinerants que inclouran un caixer automàtic.
  • Disposaran d’un mínim de dos professionals: una persona tècnica de banca i una persona que faci de vigilant de seguretat i de xofer.
  • Als municipis de fins a 250 habitants s’hi estaran un mínim de 30 minuts i als de més de 250 habitants, no podran baixar de l’hora.
  • Faran parada a cada municipi cada mes i, en els 313 municipis on aniran les dues entitats, cada quinze dies.

Què oferiran?

  • Atenció personalitzada per retirar i ingressar diners en efectiu; domiciliar el pagament dels rebuts i els tributs als comptes bancaris; consultar moviments i saldos; i obtenir extractes de comptes bancaris, entre altres.
  • Assessorament financer en la gestió tant dels comptes com d’altres productes bancaris i financers d’actiu, passiu i d’intermediació.

Horaris

  • Del 23 de maig al 30 de setembre, de 8 a 15 hores de dilluns a divendres.
  • La resta de l’any, de 8 a 17 hores, tret dels divendres, que es farà de 8 a 15 hores.

Quan es posen en marxa

  • Es preveu que funcionin al llarg del segon semestre del 2024.
  • Les oficines mòbils de Caixa Enginyers iniciaran el servei en un termini màxim d’entre sis i nou mesos, i les de CaixaBank, d’aquí a 9 mesos.