El Consell Comarcal de l’Alt Empordà torna a posar en marxa els Punts d’Informació Energètica itinerants

Consell Comarcal de l'Alt Empordà
Punt d'Informació Energètica itinerant del Consell Comarcal de l’Alt Empordà

Durant els mesos de setembre i octubre aquests Punts d’Informació Energètica assessoraran gratuïtament sobre estalvi i eficiència energètica, autoconsum solar i mobilitat elèctrica a Figueres, Llançà, Cabanes, l’Armentera, Palau-Saverdera i Borrassà

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha posat en marxa una nova edició dels punts d’informació energètica itinerants que constaran de sessions presencials a cinc municipis i tres sessions d’assessorament online durant els mesos de setembre i octubre.

La iniciativa, que ja ha assessorat prop de 1500 persones des del seu inici, l’any 2018, compta amb la col·laboració dels ajuntaments i amb fons subvencionats de l’Institut Català de l’Energia (ICAEN) ofereix un servei gratuït per a totes les persones de la comarca, resideixin o no al municipi on es duu a terme, amb l’objectiu d’aconseguir un model energètic més participatiu, democràtic, saludable i socialment més inclusiu a mitjà i llarg termini.

Els interessats, prèvia inscripció a través de la web del Consell Comarcal, poden reservar hora de visita telemàtica o presencial, i un tècnic els informarà individualment sobre una d’aquestes temàtiques: optimització de la factura elèctrica, dimensionament de les instal·lacions d’auto-consum solar, millora de l’aïllament de parets i finestres, substitució d’aparells de climatització poc eficients per d’altres de major estalvi com ara les aerotèrmics i mobilitat elèctrica.

Les respostes a les consultes s’estudien per cada cas i es presenten els possibles estalvis tant energètics com econòmics. També, s’informa sobre les possibles subvencions de les quals disposa la ciutadania per fer front aquestes millores en l’habitatge. El servei també vol donar visibilitat i suport als instal·ladors de la comarca que forment part de l’Associació d’Instal·ladors Comarcal de l’Alt Empordà (ADICAE).

El conseller comarcal de Sostenibilitat, Joan Fuentes recorda la importància d’apropar a la ciutadania aquestes eines ja que “sovint la complexitat tècnica i legislativa d’aquesta temàtica dificulta la presa de decisions en l’àmbit de la llar. Per aquest motiu des del Consell Comarcal a través de l’Agència Comarcal de l’Energia i el Clima animem a tots els veïns i veïnes de l’Alt Empordà a que participin d’aquest servei per tal que junts puguem avançar cap a una comarca més sostenible i energèticament eficient”.

Enguany, a banda dels punts d’assessorament energètic també s’impartiran dos tallers sobre el cost, estalvi, el dimensionament i els ajuts i bonificacions fiscals de les instal·lacions d’autoconsum solar fotovoltaic, el 17 de setembre a Borrassà i el 24 de setembre a l’Armentera.