Durant cinc dies es disputaran desenes de regates en aigües de la Badia de Roses en quatre categories
Avui s’ha donat el tret de sortida al campionat del Món de Windsurf, que fins diumenge es disputarà en aigües de la badia de Roses, als dos camps de regates ubicats davant la Platja del Cortal de la Devesa de Sant Pere Pescador. Hi participen esportistes vinguts de 23 països, amb un total de 283 regatistes, d’entre els quals una cinquantena de dones.
Al llarg de cinc jornades competiran a les quatre categories del mundial, tant masculina com femenina: race course (navegació tàctica i estratègia), slalom (regates ràpides i espectaculars), freestyle (un jurat avalua la dificultat i l’execució de les maniobres i el control de la taula) i la marató de llarga distància. Aquestes podrien veure modificat el seu perfil en funció de l’estat de la mar i del vent que bufi durant el dia, un factor que tornarà a posar a prova la capacitat de l’organització per adaptar ràpidament els camps de regates i fer-lo practicable.
El sistema competitiu de cada categoria anirà perfilant els windsurfers millor classificats, ja sigui en regates eliminatòries o amb puntuació acumulativa. Serà diumenge, després de les últimes regates, quan es coneixeran els noms dels guanyadors d’aquesta nova edició del Campionat del Món de Windsurf.
Les proves es desenvoluparan als camps de regates ubicats davant de la Platja del Cortal de la Devesa, i la prova de marató serà especialment destacada, passant pel conjunt històric d’Empúries amb una virada al Cargol de l’Escala.
25 anys del Club de Vela la Ballena Alegre, amb orígens del Windsurf
La celebració d’aquest campionat mundial coincideix amb els 25 anys del Club de Vela la Ballena Alegre, que precisament té els seus orígens en aquesta modalitat de vela. En la dècada dels anys 70 la badia de Roses era molt freqüentada pels pioners del windsurf a la Costa Brava i des d’aleshores el club ha organitzat diversos campionats mundials de l’especialitat, a més de molts altres esdeveniments d’altres esports de vela.
El Club de Vela continua demostrant els seu ferm compromís amb la sostenibilitat. Les medalles del campionat són una reproducció del dracma emporità, fabricades amb metalls reciclats. I també col·labora amb Turtl Project en un projecte de reciclatge de neoprens i amb EmpordaMar i Indigo Life, en la reforestació de posidònia al Cap de Creus.