La Cursa de la Dona de Roses es supera a ella mateixa

Cursa de la Dona de Roses
Vista aèria de la sortida de la XVII Cursa de la Dona de Roses

La Cursa de la Dona de Roses, la més antiga de la demarcació de Girona i una de les més veteranes de tota Espanya, supera les 1.800 inscripcions

Ahir es va celebrar la XVII edició de la Cursa de la Dona de Roses, que com el nombre de la seva edició indica, va ser impulsada pel Club Atletisme Roses per ajudar a la societat a través de la Fundació Roses Contra el Càncer, ja que, malauradament, el patir una malaltia oncològica afecta, de manera directa o indirecta, a tothom.

I la Cursa de la Dona de Roses és la més antiga de la demarcació de Girona i una de les més veteranes del territori espanyol. “Vam plantar una llavor i ha donat els seus fruits, perquè ara hi ha molts més pobles i ciutats organitzen la seva cursa de la dona. Nosaltres estem molt contents perquè ja són 17 anys i quan van començar no pensàvem que tindria aquesta continuïtat en el temps, donada perquè la resposta de la gent cada any és més bona”, va assenyalar el president del Club Atletisme Roses, Pere Sastre. A més de ser una de les més veteranes d’arreu, la Cursa de la Dona va ser pionera en destinat tot l’import de les inscripcions a la solidaritat, “nosaltres vam pensar que si era una cursa solidària tot el que es recaptés en inscripcions es donaria en la seva totalitat, en el nostre cas, a la Fundació Roses Contra el Càncer, i després algunes ciutats van seguir les nostres passes en aquest sentit”, va afirmar Sastre.

Un total de 1.802 persones va fer la seva inscripció, de les quals 1.475 van ser adults, 116, nens i nenes i 211 de Fila 0 (van aportar el seu donatiu però no van córrer), una xifra que va satisfer molt a l’entitat destinatària dels diners, “l’objectiu de la Cursa de la Dona és ajudar a la Fundació i la gent cada any s’apunta més, i aconseguim tenir més participació i, per això, estem molt contents”, va afirmar el vicepresident de la Fundació Roses Contra el Càncer, Jaume Guitart. Si el nombre d’inscripcions continua amb aquesta progressió, possiblement al 2026 es podria arribar als 2.000 inscrits.
Una setzena edició, la segona post-pandèmica que va superar la xifra de persones inscrites assolides l’any passat, arribant, coincidència o no, a les 1.714 persones inscrites. Moltes es van inscriure per córrer i fer

Després de l’escalfament dirigit per l’Eva Bueno, a les 10 hores en punt el regidor d’Esports, Miguel Muñoz, va donar la sortida per a que els milers de participants, acompanyats de la geganta Demetria, iniciessin el recorregut de la cursa, de 5 Km i el mateix que el dels darrers anys, el qual, sortint de la porta de mar de la Ciutadella, és a dir a l’Avinguda de Rhode, va anar en direcció a Figures per la C-260 fins arribar al carrer Jacinto Benavente, que va portar als i les atletes fins el passeig maríti per tirar en direcció a la bocana de Santa Margarida, i en arribar a l’Avinguda Salatar van girat cua per anar cap fins a l’escultura del Ziggurat i agafar la Rambla Ginjolers i girar, tot seguit, pel carrer Pi i Sunyer, passar per davant de l’Ajuntament de Roses fins la Ronda Miquel Oliva Prat per entrar per la porta lateral de la Ciutadella a l’interior del recinte emmurallat,  i en allà hi estaven plantats els components de la Tramuntakada de Figueres, que després d’animar la sortida s’han desplaçat fins la Ciutadella per animar i donar un ambient encara més festiu als participants de la Cursa de la Dona de Roses per afrontar l’últim quilòmetre de recorregut fins creuar la línia d’arribada.  

En arribar a la meta i com és habitual en aquest tipus de curses, totes les participants es van poder avituallar de manera generosa amb fruita, fruits secs i aigua, gràcies a les voluntàries de la Fundació Roses Contra el Càncer, a la vegada que es van poder fer un massatge gràcies a les fisioterapeutes de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES).
D’altres participants, però van tenir suficient amb els exercicis d’estirament indicats per… qui sinó? La incombustible Eva Bueno!

Mònica Martínez, tornar a guanyar per tercera vegada la Cursa de la Dona de Roses

Pel que fa a la vessant esportiva destacar que la guanyadora va ser Mònica Martínez, que va reeditar el triomf dels dos últims anys. La Mònica va fer un temps de 20 minuts i 39 segons, seguida de Rosa Gotanegra, que va invertir 21 minuts i 7 segons en completar els 5 quilòmetres, i va tancar el podi Rebeca Bayer Martínez amb 21 minuts i 10 segons.

El lliurament dels diferents premis, entre d’ells a la participant més jove, l’Olívia Soler, i la més gran, Margarita Palós va anar a càrrec de l’alcalde de Roses, Josep Maria Martínez, el propi regidor d’Esports, Miguel Muñoz, la regidora de Cultura i Festes, Sílvia Ripoll, la presidenta de la Fundació Roses Contra el Càncer, Núria Páramo i el president del Club Atletisme Roses, Pere Sastre.