L’institut Illa de Rodes de Roses ha estat seleccionat com a Escola Ambaixadora del Parlament Europeu

Escola Ambaixadora del Parlament Europeu
Els directors/es des centres d'arreu l'Estat espanyol amb els coordinadors del projecte Escoles Embaixadores

És la primera vegada que un centre educatiu de l’Alt Empordà rep aquest reconeixement

Aquest curs 2024-2025, l’institut Illa de Rodes ha estat seleccionat com a Escola ambaixadora del Parlament Europeu en el marc del Programa educatiu “Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu” (EPAS). D’aquesta manera, el centre de Secundaria de Roses esdevé pioner, en ser la primera vegada que un centre educatiu de l’Alt Empordà rep aquest reconeixement.

Aquest programa té una durada de tres cursos i s’organitza des de la Direcció General de Comunicació del Parlament Europeu. El programa té per objecte estimular el coneixement d’Europa i de la democràcia parlamentària europea entre el jovent, proporcionant-los un coneixement actiu de la Unió Europea, i del Parlament Europeu en particular. No es tracta només d’ensenyar dades sobre la Unió Europea, sinó també de donar-los l’oportunitat d’experimentar la ciutadania europea. El programa està destinat a l’alumnat d’entre 15 i 18 anys (4t d’ESO, Batxillerat i cicles formatius de GM).

“Esdevenir Escola Ambaixadora és un repte en el camí de l’Illa de Rodes per a la seva projecció internacional juntament amb el programa Erasmus+. A més, permetrà fomentar entre l’alumnat els valors europeus de democràcia i pluralitat”, ha afirmat la directora de l’institut Illa de Rodes, Esther Renart.

Com a EPAS, el centre va participar a les Jornades de Formació celebrades entre el 16 i el 20 de setembre.

Com a Escola Ambaixadora del Parlament Europeu, l’Illa de Rodes tindrà un Infopoint del Parlament Europeu al centre, i durant el curs realitzarà activitats diverses relacionades amb la Unió Europea: des de la celebració del dia d’Europa –el dia 9 de maig- fins a la participació en tallers de simulació del Parlament Europeu, entre altres activitats.