La 7ª edició dels Pressupostos Participatius de Roses passen a la fase de votació

L’Ajuntament de Roses sotmet a votació i decisió popular un total de 10 actuacions sorgides de les propostes realitzades per la població i del Fòrum Ciutadà de Priorització

Des d’avui, dijous 10 d’octubre, i fins al 24 d’octubre, tots els veïns i veïnes majors de 16 anys empadronats a Roses poden votar a través del web www.tudecideixesroses.cat, el seu projecte o projectes favorits entre els 10 finalistes de la convocatòria de Pressupostos Participatius 2024. S’inicia així la fase de votació final, que permetrà escollir a rosincs i rosinques a quins projectes volen destinar 300.000€ de la partida d’inversions del pressupost municipal.

L’Ajuntament sotmet a votació i decisió popular un total de 10 actuacions sorgides de les propostes realitzades per la població i del Fòrum Ciutadà de Priorització, i que han estat validades pels serveis tècnics del consistori rosinc. Cada ciutadà podrà escollir un màxim de tres propostes entre els 10 projectes finalistes.

Millorar la vialitat i voreres de diferents carrers del municipi, el condicionament d’instal·lacions esportives, dotar de baranes el camí de ronda, la creació d’una aula artística per a infants, la rehabilitació del safareig municipal i la instal·lació de nous elements els parcs infantils, centren les propostes finals d’aquest 2024.  

En la primera fase del projecte, els veïns i veïnes van fer arribar 230 propostes al consistori. Després d’un primer filtrat, validació i quantificació econòmica per part dels serveis tècnics de l’Ajuntament, les propostes que complien amb tots els requisits establerts a les bases del procés van ser sotmeses a la valoració de la ciutadania en el marc d’un Fòrum de Priorització, que en va escollir un total de 10 per passar a la votació final. 

Ara, poden participar en la votació final totes les persones empadronades al municipi que tinguin 16 anys o més, a través del portal web tudecideixesroses.cat. En el moment de la votació caldrà identificar-se amb el DNI o NIE. Les propostes finalistes són les les següents:

PROJECTE

IMPORT ESTIMAT

1. Habilitar elements per a edats diferents als parcs infantils

300.000 €

2. Rehabilitació del pavelló de bàsquet de Roses

fins a 300.000 €

3. Rehabilitació de l’estructura i les grades de l’AE i el Base

300.000 €

4. Rehabilitar l’antic safareig

250.000 €

5. Posar baranes a tot el camí de Ronda

fins a 300.000 €

6. Aula artística de pintura i música per a infants d’infantil i primària

280.000 €

7. Senyals intel·ligents als dos semàfors de la vila, amb avís sonor per a persones amb discapacitat visual i rellotge de compte enrere

80.000 €

8. Fer les voreres del c/Puig Rom entre Francesc Macià i Jaume I

200.000 €

9. Fer la vorera de la ronda de Circumval·lació entre la ctra. de les Arenes i l’entrada de Mas Mates, al costat oposat a la Ciutadella

Fins a 300.000 €

10. Conversió en zona de vianants carrer que envolta la pl Catalunya

120.000 €

Joana Pérez, regidora d’Economia i Hisenda i, Ester Navas, regidora de Govern Obert, agraeixen la participació dels assistents al Fòrum Ciutadà i la col·laboració demostrada pels veïns i veïnes al llarg de tot el procés i animen als rosincs i rosinques a implicar-se en la fase de votació final.

Les regidores expressen el desig que la població respongui novament de forma positiva a la convocatòria per tal que “entre tots i totes, se segueixi reforçant aquest procés participatiu que promou la cogovernança i contribueix a millorar Roses de forma col·lectiva”.