El ballarí Jaume Deulofeu tanca el cercle obrint la seva pròpia Escola de Dansa a Roses, on va començar a ballar

Escola de Dansa Jaume Deulofeu
Jaume Deulofeu ha complert el seu somni de donar classes de ball a la seva pròpia escola de dansa

Vint-i-sis anys després de començar a aprendre a ballar al local on hi era l’Escola de Dansa Carme Trèmols, a Roses, en Jaume ara fa de mestre a l’Escola que porta el seu nom: Jaume Deulofeu

Jaume Delofeu Seguí ha treballat com a ballarí professional en els millors teatres d’Europa

Jaume Deulofeu Seguí és un ballarí que va començar a fer ballet a la primerenca edat de 2 anys. La seva afició era ballar i des de ben petit s’ha dedicat al ball iniciant-se des de tant petit a l’Escola de Dansa Carme Trèmols del carrer Pescadors, a tocar a la plaça Frederic Rahola, que després va ser l’Escola de Dansa Sílvia Busquets. De Roses se’n va anar primer a Girona i, posteriorment, a Barcelona per formar-se professionalment a la Corella Dance Academy, on va estar quatre anys.

I després d’aquests 4 anys, Jaume Deulofeu, va començar la seva carrera professional al maig del 2017, als 21 anys, quan després d’haver fet una audició amb anterioritat li van trucar de l’Opera Nacional de Bordeus, França per  treballar a la producció de Romeo i Julieta.

I durant el seu temps de vacances en Jaume va decidir venir a Roses per estar amb la seva família abans d’incorporar-se de nou, aquest mes d’octubre, a la nova gira que està realitzant la Internacional Festival Ballet de Rússia, i en la que el ballarí rosinc no hi és perquè la seva vida com a ballarí ha donat un tomb.

Jaume Deulofeu durant una actuació de ‘El Trencanous, a Polònia


Al setembre d’aquell any 2017, estant a França, el Teatre Nacional de Moràvia-Silèsia, a la República Txeca li va oferir un contracte per treballar durant tot l’any, i Jaume es va haver de desplaçar fins a la ciutat d’Ostrava, on va viure i treballar dos anys, fins al 2019. I tot i que va participar en grans produccions com El llac dels cignes o El Quixot, El Trencanous i Els Tres Mosqueters, entre d’altres, a més de en moltes òperes, en Jaume veia que la seva carrera de ballarí s’havia convertit en una rutina, que s’havia estancat. Per això, va decidir tornar a viatjar, en aquest cas a Polònia, per treballar a l’Òpera Breslau, on va tenir l’oportunitat, al contrari que a Txèquia, de fer papers solistes, i poder créixer així com a professional de la Dansa.

I quan estava gaudint i progressant com a ballarí va arribar… la Covid, i amb la pandèmia va entrar un nou director a l’Òpera Breslau, que el primer que va fer va ser acomiadar als últims ballarins i ballarines que van entrar a treballar. Així, que l’any 2021 en Jaume Deulofeu va haver de tornar a agafar les maletes per anar-se’n a Atenes per fer una audició pel Ballet Nacional de Grècia, on el van agafar i va estar dos anys més treballant amb els millors coreògrafs a nivell mundial, i on també li van donar papers de solista, que és un dels objectius d’un ballarí.
Per temes sindicals aquesta companyia de ballet de Grècia, es va decidir no renovar als ballarins i ballarines més nous. I va ser doncs, quan a en Jaume Deulofeu li va sortir l’oportunitat, a través d’Instagram, que es com van contactar amb ell els de la Internacional Festival Ballet de Rússia, de fer un gira durant 6 mesos. Així, durant tot el mes d’octubre de 2023 va estar assajant a la ciutat de Riga per iniciar les actuacions al novembre, que el va portar a països com a Finlàndia, Alemanya, França, Suïssa o Bèlgica… Fins al passat mes d’abril, que és quan va finalitzar la gira.

El motiu és que durant la seva estada a Roses va decidir complir el seu somni: dedicar-se a l’ensenyament, a formar ballarins.
De fet, quan vivia a Polònia i a Grècia, durant el seu temps lliure, donava classe de ball, perquè és el que l’agrada realment fer, i ara, durant aquests mesos d’estiu que ha estat a Roses li va sortir l’oportunitat d’obrir la seva pròpia escola de ball, i coses del destí, en Jaume tanca així el cercle com a ballarí obrint la seva pròpia Escola de Dansa en el mateix local que ara fa 26 anys, quan en tenia 2, va començar a ballar.
Llavors es deia Escola de Dansa Carme Trèmols, i ara s’anomena Escola de Dansa Jaume Deulofeu.

El destí, com esmentàvem abans, el karma, la providència o qui sigui ho va volgut així, i així ha succeït.

En Jaume Deulofeu a la seva escola de Dansa / Foto: Josep Algans

Classe de ballet clàssic per a totes les edats i nivells

Així, Jaume Deulofeu ensenyarà ballet clàssic per a tots els nivells i edat compreses entre els 3 i 18 anys, però també impartirà classes per tots les persones que vulguin aprendre ballet, perquè el saber, a més de no ocupar espai tampoc entén d’edats, ja que qualsevol és bona quan és vol aprendre.

Per més informació podeu dirigir-vos a la mateixa Escola de Dansa Jaume Deulofeu, ubicada al carrer Pescadors, 47 (plaça Frederic Rahola), trucar al telèfon 603 987 449, anar a la web de l’Escola Jaume Delofeu o bé enviar un mail a l’adreça deulofeudansa@gmail.com, així com també consultar les xarxes socials amb el perfil @deulofeudansa.