Àpat solidari a 26 establiments de restauració de Roses a favor de Tramuntanets

La iniciativa Àpat solidari consisteix en afegir un donatiu, de com a mínim 1 euro, en favor de l’Associació Tramuntanets de Roses durant el dinar o sopar que es faci en un dels 26 establiments de restauració adherits des d’avui, 16 d’octubre, i fins al dia 31

A finals de l’any passat, l’Associació Tramuntanets, al voltant del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que se celebra el 3 de desembre, va endegar una iniciativa pel establiments de restauració, anomenada Menú solidari, a través de la qual els comensals dels 7 restaurants que van participar (Falconera, Rom, Cal Campaner, L’Àncora, Harry’s Bar, Can Cervera i El Racó dels Peques), aportaven, com a mínim 1 euro, al valor del menú a favor de Tramuntanets.
La iniciativa va ser ben rebuda, però la presidenta de Tramuntanets, Mireia Gibert, es va trobar amb un handicap, “i és que al desembre molts restaurants de Roses estan tancats”. Per això, el Nou Aquarium no va servir menús, però abans de tancar tot just per aquests dies, va voler fer la seva aportació personal.

I ara, al mes d’octubre, i abans que tanquin els establiments de restauració, l’Associació Tramuntanets ha volgut endegar la segona edició d’aquest Menú solidari, però amb un petit canvi, “sí, és dirà Àpat solidari, i el motiu és que hi ha restaurants que no fan menú i han volgut afegir-se de manera solidària a la iniciativa”, ha explicat Gibert.

Funcionament de l’Àpat solidari

El funcionament de l’Àpat solidaria és la següent: un cop el comensal ha fet la comanda, o bé durant el transcurs de l’àpat, se l’explica que l’establiment de restauració des d’avui, 16 d’octubre i fins al dia 31, s’ha adherit a la iniciativa Àpat solidari i el comensal, si ho desitja pot aportar 1 euro, com a mínim, de donatiu, a la causa de Tramuntanets.
Cal destacar, però, que Tramuntanets dona la llibertat als restaurants d’adquirir el donatiu com a millor li convingui, per això, hi ha restaurants, per exemple, que han decidit afegir 1 euro al preu habitual del seu menú.

I amb aquesta iniciativa s’assoleixen dos objectius, “per una banda., recaptar diners per poder continuar celebrant activitats per als nostres nens i nenes amb diversitat funcional i, per altre, donar-nos a conèixer com a entitat”, ha assenyalat la presidenta de l’Associació Tramuntanets.

Un total de 26 restaurants de Roses adherits a l’Àpat solidari

Si l’any van ser 7 restaurants, vuit comptant amb el Nou Aquarium els que es van adherir al Menú solidari, enguany son 26 els establiments de restauració el que ho han fet, i que són Àncora, Bar Antonio, Bodega del Toro, Ca la Valeria, Cal Campaner, Can Cervera, El Caiman, El Cerdanya, El Poke, El Trull, Falconera, La Bodeguita de al Lado, La Cala, La Cosa Nostra, La Taperia, La Ribereta, Lo del Paco, Marechiaro, Mar i Vent, Mas de Roses, Ona, Rocamar, Rocfort, Rom, Sal i Pebre, i Tramonti Platja.

Flyers informatius realitzats pel Mas de Roses

Flyers informatius gentilesa del Mas de Roses

Cal destacar, a més, que els comensal de cada establiment de restauració participant trobarà informació de l’Àpat solidari “gràcies als flyers que, generosament, ha imprès el Mas de Roses on hi ha la informació, tant en català com en francès, de la tasca que fem, d’aquesta iniciativa en concret, i un codi QR de la nostra web per si volen tenir encara més informació”, ha explicat Mireia Gibert.

En total, el Mas de Roses ha imprès un total de 5.000 flyers.