La Diputació de Girona atorga 118.000 € a l’Ajuntament de Roses

Diputació de Girona
El diputat d’ Assistència i Cooperació als Municipis, Joan Plana, durant la seva intervenció

El ple de la Diputació de Girona d’aquest mes d’octubre va donar llum verda amb una dotació total de 7,4 milions d’euros, adreçada als ajuntaments de la demarcació

L’Ajuntament de Roses rebrà 118.000 euros de la Diputació de Girona provinents del fons extraordinari de 7,4 milions d’euros, que la institució gironina ha pogut crear gràcies a la injecció econòmica rebuda per la liquidació positiva dels tributs de l’Estat del 2022.

I Roses rebrà aquests diners gràcies a que el en el ple de la Diputació de Girona, en la sessió ordinària d’aquests mes d’octubre, celebrada aquest passat dimarts, dia 15, es va aprovar el Fons complementari per a l’any 2024 del Programa del Fons de Cooperació Econòmica Municipal 2024-2027. Es tracta d’un nou fons extraordinari de 7,4 milions d’euros per als ajuntaments i els consells comarcals gironins, i que el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el vicepresident primer, Pau Presas, van presentar el passat dimarts, dia 8, d’octubre aquestes subvencions de lliure disposició als alcaldes i alcaldesses i regidors i regidores d’uns 200 municipis de les comarques gironines. 

El diputat d’ Assistència i Cooperació als Municipis, l’Àrea responsable d’aquest fons, Joan Plana, va explicar a la resta de diputats de la corporació que “el fons de cooperació ja el vam aprovar a principis d’any amb dues modificacions, la primera que es va augmentar de 20 a 27 milions d’euros, i la segona és que hem flexibilitzat tots els tràmits que fan falta per sol·licitar i justificar el fons, és a dir, ara els ajuntaments reben més subvenció i tenen menys feina administrativa. I ara aprovem aquest fons extraordinari de 7’4 milions d’euros, que a diferència del fons de cooperació, on els ajuntaments estan obligats a destinar els diners a diferents àmbits, aquest són de lliures disposició per part dels consistoris gironins”.

I d’aquest 7,4 milions d’euros, 7 s’han adreçat als Ajuntaments i 400.000 euros als Consell Comarcals de la demarcació. Cada consistori té assignat un import fix determinat en funció del nombre d’habitats. L’import mínim seran 20.000 euros per als municipis més petits i el màxim, els 150.000 euros que percebrà Girona, la ciutat més gran de la demarcació.