Iniciada una nova edició del Taller d’Estudi per afavorir l’èxit escolar entre l’alumnat de Roses

Taller d’Estudi
Un dels Taller d’Estudi que es van iniciar ahir / Foto: Ajuntament de Roses

Els 80 nens i nenes participants en aquest Taller d’Estudi realitzaran més de 50 sessions d’una hora de durada al llarg del curs

Ahir, dijous 17 d’octubre, es va iniciar una nova edició dels Tallers d’Estudi Assistit que l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament ofereix a alumnat de cicle mitjà i cicle superior de les escoles públiques del municipi. En total, hi participen 80 nens i nenes (40 de cicle mitjà i 40 de cicle superior) seleccionats pels propis centres escolars, que comptaran al llarg del curs amb més de 50 sessions d’una hora de durada.

El Taller d’Estudi es planteja com una acció educativa de suport a la tasca escolar, realitzada en horari extraescolar i en coordinació directa amb els centres escolars. Està dirigit a aquells alumnes de cicle mitjà i superior de primària que es troben en una situació sociocultural desfavorida, provinents d’un entorn social i familiar feble o poc preparat, i vol contribuir a prevenir el fracàs escolar i l’abandonament prematur, incentivant el gust per aprendre i proporcionant recursos i accions positives d’aprenentatge L’objectiu general d’aquesta actuació és afavorir l’èxit escolar, potenciant la igualtat d’oportunitats entre l’alumnat.

En aquesta edició del curs 2024-2025, el taller sumarà un total de 113 dies lectius distribuïts de dilluns a dijous. Es realitzarà fins al 5 de juny i l’alumnat de cicle mitjà assistirà un total de 56 dies lectius, els dilluns i dimecres, mentre que el de cicle superior ho farà 57 dies lectius, els dimarts i dijous. Cada sessió té una durada d’una hora i està dirigida per monitors de lleure i una coordinadora pedagògica que orienten els alumnes sobre com planificar correctament les seves tasques escolars, treballar en equip, aplicar tècniques d’estudi i estimular l’àmbit de l’expressió i la comprensió oral i escrita.