El concurs fotogràfic de la Posta de Sol de Roses passa a anomenar-se Premi Joan Juanola

Concurs fotogràfic Premi Joan Juanola
El concurs de fotografia de la posta de sol de Roses homenatja a Joan Juanola donant-li el seu nom

Aquest concurs de fotografia, que canvia de nom per homenatjar al gestor cultural i fotògraf rosinc, Joan Juanola, té una dotació econòmica de 300 €

El concurs fotogràfic a Instagram que l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses organitza cada any en el marc del Festivalet de Roses, passa a denominar-se a partir d’aquesta edició 2024 ‘Premi Joan Juanola’, en homenatge al gestor cultural i fotògraf rosinc.

El cap de setmana del 9 i 10 de novembre, Roses celebrarà un any més, coincidint amb l’estiuet de Sant Martí, el Festivalet de Roses. Un esdeveniment que ja és tot un referent de la programació de tardor al municipi, i on la música en directe, la gastronomia, la pintura i la fotografia, s’uneixen per donar tot el protagonisme a les postes de sol rosinques.

El gestor cultural Joan Juanola, un enamorat de l’entorn natural del Cap de Creus i de les postes de sol, fotografià en incomptables ocasions les postes rosinques, captant la seva bellesa i la infinitat de cromatismes que brinden sobre la badia. Després de l’exposició duta a terme la passada primavera en reconeixement a la seva trajectòria i amb motiu del cinquè aniversari de la seva mort, el consistori segueix retent-li homenatge, en aquesta ocasió posant el seu nom al concurs fotogràfic de les postes de sol rosinques que ell immortalitzà en tantes ocasions.

El concurs es realitza mitjançant la publicació de fotografies a la xarxa social Instagram. Les persones interessades a participar ja poden publicar les seves captures de la posta de sol de Roses fins al proper 10 de novembre. Per fer-ho, s’han de compartir fotografies realitzades entre el 9 d’octubre i el 10 de novembre (perfil en obert), etiquetar en la publicació a un amic o amiga i fer constar l’etiqueta #postadesolroses i #visitroses. Les imatges no poden tenir cap element afegit (marca d’aigua, marcs, lletres…) i només es tindrà en compte la primera fotografia de cada publicació.
El Premi Joan Juanola està dotat amb 300 €.

Les persones interessades ja poden participar publicant les seves fotografies de la posta rosinca fins al proper 10 de novembre.

Les postes de sol envaeixen l’Oficina de Turisme de Roses

Des d’ahir, divendres 18 d’octubre, i fins al proper 18 de novembre, l’Oficina de Turisme de Roses acull l’exposició de fotografies finalistes del concurs d’Instagram de l’any passat, mentre que entre el 28 d’octubre i el 18 de novembre, exposarà també les obres guanyadores del concurs de pintura ràpida de l’edició d’enguany, que tindrà lloc el proper 26 d’octubre.