1.000 kg de residus extreuen del fons marí del segon moll de Roses

Neteja del fons marí del segon moll
Voluntàries i voluntaris que van participar en la neteja del fons marí del segon moll

Contenidors d’escombraries, més d’una vintena de pneumàtics de vehicles de tot tipus i tota mena d’estris és el que es va treure, tot i que encara queda molta més brossa, del fons del mar del segon moll de Roses

El Club Badia Roses, el Port de Roses i la Confraria de Pescadors van portar a terme una neteja del fons marí, així com de les roques del segon moll. A l’octubre de l’any passat ja es dur a terme una neteja del fons del mar d’aquest indret. “Una neteja que la vam voler acabar a dins i és quan vam veure que hi havia molta brossa, per això hem decidit acabar la neteja que ens van deixar l’any passat en aquí, al segon moll”, va explicar el president del Club Badia Roses, Lluís Mas Blanch, confessant tot seguit que “hauríem de fer 3 o 4 neteges més per fer una mica net, perquè la quantitat de brossa i residus que hi ha és molt gran”.

El contenidor i la vintena de pneumàtics que es van treure del fons del mar

Tanta brossa i residus que ahir van extreure del mar una tona (1.000 kg) d’escombraries, entre d’elles més d’una vintena de pneumàtics de vehicles de tot tipus “fins i tot de tractors”, un contenidor, precisament, d’escombraries, “i encara hi ha més de contenidors de ferro i de plàstic al fons, és increïble”, va afirmar Mas Blanch, lamentant que “hi ha poca consciència per conserver el nostre entorn natural, ja sigui terrestre o marítim. Un cop la gent llença les escombraries al mar, ja no les veus, per tant és molt fàcil tirar brossa al mar”.
Pel que fa a les roques es va trobar molta brossa en forma de “porespan, moltes llaunes de refresc i cervesa, xarxes, fils de pesca, i hem hagut de deixar el que no està escrit perquè com estant enredats, estiren no hem pogut treure tot el que calia”, va assenyalar Sílvia Magester, una voluntària que va participar en la neteja.

Enguany, a la neteja del fons marí s’ha provat una nova manera per extreure els residus del fons del mar submergint contenidors de tela, que un cop complerts d’escombraries es treien de l’aigua gràcies al catamarà amb grua que va portar la Confraria de Pescadors de Roses.