‘Llar eterna’, la 15ª exposició multidisciplinària d’Empordoneses

Llar eterna d'Empordoneses
A l'esquerra, un moment de la inauguració de 'Llar eterna', i a la dreta, una de les obres exposades a la mostra

Llar eterna es pot visitar a la Sala d’Exposicions L’Escorxador de Figueres fins a l’1 de desembre

Llar eterna és el títol de la 15ª exposició d’Empordoneses, que comissariada per Pilar Farrés Coll i Anna Maria Puig Griessenberger, posa en relació onze peces patrimonials d’èpoques històriques diverses, provinents de diferents jaciments o monuments de l’Alt Empordà i comarques limítrofes, amb deu artistes contemporanis, així com amb alumnes de disseny de l’Institut de Castelló d’Empúries. Cadascun d’aquests/es artistes, Isabel Banal, Ester Baulida, Pere Bellès, Jordi Coll, Narcís Costa, Ramon Fort, Jaume Geli, Manel Gràvalos, Assumpció Mateu i Dolors Puigdemont, fa una proposta amb l’objectiu de buscar un punt de tangència amb la peça patrimonial corresponent.

Les peces són explicades i documentades per historiadors i arqueòlegs, que les coneixen gràcies a les seves recerques. També hi participen experts que, amb veu crítica, comenten aquests emparellaments historicoartístics.
Les restes que han perviscut al llarg dels anys són el testimoni d’un mode de viure i de la relació amb el medi, d’uns costums i unes creences, de la cura personal, la higiene i la salut de la població, així com de les relacions comercials amb l’entorn.

Cal assenyalar que els arqueòlegs, investigadors i experts/es que han participant en la documentació sónMaria Clua, Joan Frigola, David García Algilaga, Antoni Palomo, Gabriel de Prado, Anna Maria Puig Griessenberger, Rafael Rosillo, Marta Santos, Eva Subias, Joaquim Tremoleda, Glòria Bosch, Pau Minguet, Maria Pérez Ortega, Enric Tubert i Eva Vázquez.

Aquesta mostra col·lectiva produïda pel Museu de l’Empordà i l’Ajuntament de Figueres es pot visitar a la Sala d’Exposicions L’Escorxador de la capital alt-empordanesa.