Llibre amb el que el Grup d’Acció Local Pesquer continua fomentant el consum de peix de llotja, amb el finançament de la Diputació de Girona
Ja fa més de dos anys que el GALP Costa Brava i l’Ateneu de Terres Gironines impulsen tallers per promoure el coneixement i l’herència gastronòmica femenina marinera.
La primera edició, al 2023, va tenir lloc a Roses i la segona, al 2024, a Roses, Palamós i l’Escala. Les sessions s’han desenvolupat als espais gastronòmics dels municipis GALP Costa Brava. L’Escala compta amb el Maram, Roses amb l’Aula gastronòmica i Palamós amb l’Espai Peix.
A La Casa del Mar, que ha estat objecte d’un ajut Galp al 2024, s’hi celebrarà una d’aquestes sessions enguany, com també ho faran el mercat de Salt i el de Sant Feliu de Guíxols els dies 10, 29 i 31 de maig respectivament.
Les activitats han estat possibles gràcies a la simbiosi entre l’administració local i les confraries dels municipis GALP i, sobretot, a la coordinació de l’activista gastronòmica Àgata Albero Miralbell de la consultoria Inspira Gastronomia.
En aquestes trobades més de 100 dones de diferents nacionalitats van compartir sabers i van cuinar plegades, comptant també amb dones del mar i biòlogues per compartir coneixements sobre la cultura pesquera del territori i potenciar una cuina sostenible. Les activitats acaben amb un tast de justament les receptes que conté el llibre.
Aquest receptari ha estat coordinat i redactat per la pròpia Àgata Albero, i il·lustrat per Sònia Estévez.
“Dones i Cuina Marinera” és un projecte que a més de promocionar el peix de proximitat, per ser sa, saborós i sostenible, té una vessant social de gran magnitud.
Adquirint el llibre es donarà suport al projecte de protecció a dones i famílies en situació de tràfic de la Creu Roja, que ofereix ajuda a dones en situacions de prostitució.
El llibre, que es podrà adquirir a la Llibreria 22 de Girona, també es vendrà a les diferents presentacions que es faran a diverses poblacions de la Costa Brava. Dates que anunciarem pròximament.