Oriol Castro, Eduard Xatruch i el rosinc Mateu Casañas, del restaurant Disfrutar, se sumen al programa Catalunya Advisors de l’Agència Catalana de Turisme que, des de fa 10 anys, compta amb la col·laboració de personatges de ressò internacional
El conseller d’Empresa i Treball, Miquel Sàmper, juntament amb la directora de l’Agència Catalana de Turisme, Arantxa Calvera, i els tres xefs del Disfrutar, Oriol Castro, Eduard Xatruch i el rosinc Mateu Casañas, van presentar ahir, al CETT-UB, Centre Universitari en Turisme, Hoteleria i Gastronomia, la nova peça promocional de Catalunya protagonitzada pels cuiners del millor restaurant del món.
En el marc de la seva intervenció, el conseller d’Empresa i Treball, Miquel Sàmper, va voler agrair als xefs del restaurant Disfrutar “per esdevenir els nostres ambaixadors en aquest any de celebració de la Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia 2025”, un reconeixement que també és fruit “de molts anys d’èxits consecutius assolits pels grans establiments que té el nostre país, com és el cas del Disfrutar, que és el millor restaurant del món”.Així mateix, el titular d’Empresa i Treball va destacar que “Catalunya és una destinació de congressos, de fires i gastronòmic que ens lliga amb un model turístic que aposta per la desestacionalització i la desconcentració territorial i que té un ecosistema d’hostaleria propi, on té molta rellevància la formació dels professionals”.
Aquesta nova acció, emmarcada dins del programa Catalunya Advisors, gira al voltant de la tradició, la creativitat i el valor gastronòmic de Catalunya i d’una cuina “viva”, que evoluciona i es transforma. Els 35 anys d’ofici dels xefs i el reconeixement internacional del restaurant Disfrutar protagonitzen “Emociona’t”, una peça marcada per l’emoció, la sensibilitat, el territori, les arrels de la inspiració, el talent i la singularitat. Sota el títol “Emociona’t”, els tres xefs comparteixen els paisatges que han estat clau en el seu camí a l’excel·lència: el Port de la Selva, Roses, Reus, Valls, Monestir de Sant Pere de Rodes, el Parc Natural del Cap de Creus i Barcelona.
Aquesta campanya -en català, castellà, anglès i francès- és un element clau en la difusió i visibilització internacional de la celebració de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025 i de la qual Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas n’esdevenen ambaixadors.
Per la seva banda, Mateu Casañas, xef del Disfrutar, va destacar que “per a nosaltres és un mèrit que Catalunya sigui reconeguda mundialment com a Regió Mundial de la Gastronomia el 2025 però també és un repte per posar en relleu la història mil·lenària que té la cuina catalana”. Casañas, també en nom dels tres xefs del restaurant, va afegir que “la gastronomia és un sector molt transversal amb un gran pes a la nostra economia. Els restauradors en som la punta de llança però formem part d’un viatge molt llarg que comença al territori i que s’ha de destacar perquè a banda de l’avantguarda que representem, la tradició, els receptaris i el llegat fan de Catalunya un lloc diferencial al món”.
“Emociona’t” va començar ahir a difondre’s i es pot seguir a través de les xarxes socials del Disfrutar i de Catalunya Experience, així com a la lànding específica.
El programa Catalunya Advisors impulsa el turisme de qualitat
Catalunya Advisors és una iniciativa de l’ACT que, des de 2015, recull les experiències i vivències de diferents persones amb rellevància internacional. Amb una voluntat promocional, el programa impulsa el turisme de qualitat reforçant el posicionament de casa nostra com a destinació rica en experiències per fer-hi vacances i escapades.
Per tal de fer arribar aquest missatge tan lluny com sigui possible, aquest programa compta amb la col·laboració del Mago Pop, Ricky Rubio, Gerard Piqué, els germans Roca, Benedetta Tagliabue, Carles Puyol, Vanesa Lorenzo, Kilian Jornet, René Barbier, Maria del Mar Bonet, Manel Esteller i Carla Simón.