Els quatre rosincs, a banda de l’exposició “El paisatge com a pretext”, inauguren també el cicle “Mirades pròpies” que té per objectiu oferir un espai a creadors/es locals per a que puguin mostrar el seu art
Aquest passat divendres es va inaugurar al centre cultural de Ca l’Anita el cicle “Mirades pròpies”, impulsat per l’Àrea de Cultura de Roses donar visibilitat al talent artístic de rosincs i rosinques. “És una petició que em demanaven quan em veien pel carrer, el perquè no poder fer una exposició a Ca l’Anita, i comptant amb la col·laboració de l’historiador de l’Art, Toni Martínez, que és el comissari de l’exposició hem pogut inaugurar aquest cicle”, va afirmar la regidora de Cultura i Festes, Sílvia Ripoll.
“Amb aquest cicle, anomenat “Mirades pròpies”, intentarem obrir, tant aquesta sala de Ca l’Anita com l’espai cultural de la Ciutadella, a artistes vinculats a Roses”, va explicar el comissari de la mostra, per afegir Toni Martínez que “l’exposició que inaugurem avui està composada d’obres d’artistes amateurs, que porten tota la seva vida pintant, com és el cas de Josep Alemany i Joan Gibert, d’altres que en un moment de la seva vida, ho fan, com el Gabi Ramírez, i que després canvia a l’escultura, i finalment un que comença en aquest món, com és el cas del jove Ot Prieto, el qual té una projecció molt interessant”.
I com va esmentar Toni Martínez, aquest cicle “Mirades pròpies” quest cicle el van inaugurar Joan Gibert, Gabi Ramírez, Josep Alemany i Ot Prieto amb una exposició conjunta titulada “El paisatge com a pretext”. Títol molt adient degut, tot i que els quatre artistes treballen amb tècniques artístiques molt diverses, a que les seves obres tenen en comú el paisatge com a punt de partida per explorar, reinterpretar i compartir la seva visió artística.
Artistes participants
Joan Gibert
Al llarg de la seva vida ha compaginat la seva feina amb la seva passió per l’art, especialment la pintura a l’oli, però també altres disciplines artístiques com l’escultura amb fusta i ferro. Destaca també la seva estima per l’art romànic, que l’ha portat a realitzar una col·lecció en la qual reinterpreta art romànic en talles de fusta.
Gabi Ramírez
Gabi Ramírez recorre diàriament el litoral, activitat que li permet trobar peces de fusta singulars que el mar regala. A la seva producció artística, l’artista fusiona les seves dues grans passions, mar i art, transformant fusta a la deriva de la costa del Mediterrani en obres d’art úniques, que combinen la bellesa natural amb la visió i l’expressió artística. Signada com a Gabiart, cada peça reflecteix un profund respecte per la natura i un talent per ressaltar les textures, les formes i els colors inherents al material.
Josep Alemany
Josep Alemany ha pintat al llarg de tota la seva vida. Per a ell, es tracta d’una necessitat vital. La visió d’un determinat paisatge, d’un determinat espai, d’una determinada llum, li produeixen sempre alguna cosa que li remou la sensibilitat i l’obliga a voler plasmar aquella emoció a la tela o sobre el paper. La lluita per la recerca de la llum i el color que observa a la natura és la que li ha servit per poder expressar les seves sensacions i emocions.
Ot Prieto
Artista jove, estudiant de Belles Arts, per a l’Ot Prieto l’acte de pintar és una forma de viure en el món, de sentir-se’n més a prop i d’investigar sobre l’espai que l’envolta, des de les coses més quotidianes als mateixos cossos que intervenen en l’acte de pintar (suport, paleta, pintura…) A les seves obres, l’artista no intenta trobar respostes ni arribar a una imatge concreta, sinó que la pintura sigui testimoni d’unes accions, d’un seguit de decisions o d’accidents, de coses que simplement passen.
“El paisatge com a pretext” es pot visitar de dilluns a diumenge, de 10 a 13:30 hores i de 17 a 19:30 hores, fins el 24 de maig.
Així mateix, el cicle “Mirades pròpies” continuarà amb dues propostes simultànies: a partir del 31 de maig i fins al 27 de juliol, les escultures de Natalie Staniforth prendran el relleu a Ca l’Anita, mentre que la sala d’exposicions de la Ciutadella acollirà entre 24 de maig i el 12 de juliol, una exposició retrospectiva del pintor surrealista Luís Navarro.