Així mateix, l’associació de càmping de Girona assegura que cap dels establiments associats és il·legal
L’associació de càmpings de Girona, presidida pel rosinc Miquel Gotanegra, agraeix a la Comissió de Política Territorial i d’Urbanisme de Catalunya l’aprovació inicial de la modificació dels plans directors urbanístics del sistema costaner (PDUSC), que permetrà als establiments adaptar-se a la demanda del mercat actual. Aquest ha estat un procés que l’Associació juntament amb la Federació Catalana de Càmpings ha negociat amb la Generalitat i , per tant, ha estat consensuat. Des de l’entitat es vol agrair al Departament de Territori i Sostenibilitat que se’ls hagi escoltat.
La nova normativa, que respon a una demanda de l’empresariat, ve donada per la necessitat de millorar i normalitzar una qualificació urbanística que els era molt perjudicial. En cap cas cap dels càmpings associats afectats per aquesta circumstància està en situació il·legal.
El sector del càmping dóna feina a 14 mil persones en temporada alta a la costa brava i a més de 15 mil a la demarcació.
El medi ambient és l’actiu més important dels càmpings, i és per això que són els primers interessats en que es protegeixi ja que l’entorn natural és el que més aprecien els clients . És el sector que menys destrosses ha fet a primera línia de mar, respectant l’alçada i el volum de les construccions.
Els càmpings constantment estan innovant i posant-se al dia i ara amb la nova normativa es podran fer les millores que necessiten els establiments per adaptar-se a la demanda dels clients. L’associació entén que cada vegada és més important modificar la Q de quantitat per la Q de qualitat i amb els bloquejos que hi havia amb les normatives aprovades en l’època del tripartit no es podia fer. Es tracta de millores en els sanitaris, en la recepció o en les zones d’oci, o de reconvertir les parcel·les més petites en d’altres de més grans.
L’Associació de càmpings de les comarques de Girona compta amb 75 associats (això representa el 65,8 per cent del total de la demarcació) i ofereix 119.308 places d’ allotjament ( el 87,4 per cent del total de la demarcació), una xifra que situa al sector com la primera oferta turística reglada.
Tots els càmpings de l’Associació tenen els permisos al dia i són els primers a Europa en reconeixements i distintius de qualitat donats pels mateixos usuaris. Nou Càmpings Gironins tenen la màxima qualificació de cinc estrelles segons els Automòbils Club Alemany ADAC i Holandès ANWB, el 50% dels divuit de l’estat Espanyol.