Cultures en Xarxa de Roses, un projecte consolidat i en vies de creixement

Xarxa de Convivència
Els joves de Xarxa de Convivència de Roses durant la xerrada al Teatre Municipal

La iniciativa, impulsada per la Xarxa de Convivència de Roses que permet un intercanvi intercultural amb el Marroc, arriba als 3 anys d’existència plenament consolidada

Xarxa de Convivència
Els joves de Xarxa de Convivència de Roses durant la xerrada al Teatre Municipal

Cultures en Xarxa és un projecte d’intercanvi intecultural entre la població de Roses i el país nordafricà del Marroc que va endegar l’any 2011  l’associació cultural Xarxa de Convivència.

És un projecte que consisteix en viatjar al Marroc per tal de conèixer la realitat socio-cultural del poble magregí per part dels joves rosincs.
Al primer any, va ser una prova pilot que va servir com a primer contacte amb el Marroc i per establir les bases de futurs intercanvis. Així, es va decidir acotar l’edat del joves participants entre els 18 i 25 anys. Al segon any, el viatge va tenir un caràcter social i cultural, i en aquest tercer projecte “es van buscar joves amb un perfil determinat, interessat en la pedagogia, l’educació i l’ensenyament per després poder posar iniciatives en benefici de Roses”, va destacar el president de Xarxa de Convivència, Mohamed El Amrani.

Així, aquest passat dissabte, en el transcurs d’una conferència al vestíbul del Teatre de Roses, el joves que han viatjat enguany al Marroc van explicar les seves experiències durant els 5 dies que van estar al país nord-africà.
Cal destacar que són 10 els joves que es desplacen al Marroc, 5 rosincs i 5 d’origen magrebí, i només s’han costejar el cost del viatge, ja que la Fundació Hassan II, col·laboradora del projecte, es fa càrrec de l’estància en el país del joves membres de Xarxa de Convivència.

Tres anys de vida de Cultures en Xarxa que segons el seu responsable “després de dos anys d’experimentar i d’aprendre dels errors podem dir que està plenament consolidat”, va remarcar El Amrani.

Consolidat i en vies de creixement perquè “per l’any vinent volem que la durada del viatge sigui de deu dies enlloc de cinc, i augmentar també el nombre de joves per viatjar al Marroc, passant de 10 a 20 joves”, va avançar Mohamed.