El president de l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus, Miquel Gotanegra, diu que elBulliFoundation és una oportunitat que els rosincs no poden deixar passar
Miquel Gotanegra, com a promotor i empresari de Roses en el sector del Turisme, ha volgut donar el seu punt de vista sobre el projecte de elBulliFoundation afirmant que “nosaltres els rosincs no es podem permetre el luxe de deixar passar una oportunitat de tenir l’únic centre de creativitat gastronòmica que hi haurà en el món”, per afegir que “a part que a Roses és l’únic lloc on té sentit fer elBulli 1846, si no ho fem vindrà un altra ciutat d’Espanya o arreu del món que ho farà”.
Unes afirmacions realitzades per Gotanegra arran de les crítiques dels ecologistes en sobre que el projecte, encapçalat per Ferran Adrià i Juli Soler, es faci dins el Parc Natural del Cap de Creus per por a malmetre un espai protegit, “però si un naturalista de la talla de Jordi Sargatal, el qual va impulsar la plataforma per defensar el que és avui els Aiguamolls de l’Empordà, diu que el projecte de elBulli 1846 compleix i que no existeix cap problema per a que es faci on està elBulli, ja que encaixa perfectament amb el Parc Natural i que serà un dels seus elements dinamitzadors, l’hem de creure”, per afegir que “realment els primers interessats en que sigui un projecte que s’integri el màxim possible a l’entorn són Ferran Adrià i Juli Soler, per això ho està fent un arquitecte de reconegut prestigi mundial”.
Per tant, el president de l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus, respecte aquestes opinions contraries de les entitats ecologistes de fer el projecte al Parc Natural, considera que “no es pot parlar tan a la lleugera d’un projecte tant important com aquest, i que només hauria de fer al·legacions i opinar, sobre la iniciativa de Ferran Adrià i Juli Soler, la gent que conegués el projecte i sabés realment el que es fa. Estic segur, afegeix Gotanegra, que de la gent que està en contra de fer elBullifoundation ni un 10% ha estat a Cala Montjoi i ni coneixen el projecte”.
Aquest iniciativa al voltant de la gastronomia de Ferran Adrià i Juli Soler està previst realitzar-lo tot just on està ubicat l’actual restaurant elBulli, amb una ocupació de 4.000 m2, espai protegit per estar dins el Parc Natural del Cap de Creus, i pel qual el Departament de Territori i Sostenibilitat va publicar al DOGC, el passat 14 de juliol, l’avantprojecte de Llei per la qual es declara d’interès públic el projecte elBulli 1846.