Una unitat mòbil de la Fundació Alícia (ALImentació i CiènCIA) i que compta amb un consell assessor presidit pel xef rosinc Ferran Adrià, s’instal·larà demà al Passeig Marítim de Roses (davant el monument al Pescador) fins al 8 de setembre. La seva missió: Promoure i difondre bons hàbits alimentaris entre els rosincs. Perquè el principal objectiu del Bus Alicia és mostrar la importància de tenir bons hàbits alimentaris per prevenir malalties, a més d’ajudar a prendre consciència sobre que mengem i d’ensenyar a menjar millor.
El bus Alícia es un projecte itinerant de l’Obra Social de CatalunyaCaixa, amb una unitat mòbil de 60 metres quadrats, sobre alimentació i salut. Durants els dies que romandrà a Roses el Bus Alícia, del 4 al 8 d’agost, oferirà tallers i activitats didàctiques per a adults i escolars. Té una aula de cuina perfectament equipada per divulgar pel territori les recerques i els projectes que, en matèria de ciència, salut i patrimoni agroalimentari, es desenvolupen als laboratoris de la Fundació Alícia.
A Roses, entre d’altres activitats, s’impartiran 2 tipus de tallers, destinats a públics diferents, amb una durada d’entre 45 a 60 minuts.
- La fruita, un món per descobrir: (Per a nens d’entre 5 a 7 anys, 1r-2n primària): taller destinat a potenciar el consum de la fruita i despertar l’interès per tastar fruites i productes nous. Aprendre d’on venen les fruites i el concepte de temporada i proximitat. Posar en relleu la importància de la manipulació dels aliments iniciant els nens amb petites pràctiques culinàries i treballar les percepcions dels nostres sentits. Un divertit viatge al saborós univers multicolor de la fruita.
Dijous dia 6 de setembre a les 17:30 hores es farà el Taller de Producte:I el dissabte dia 8 es portarà a terme un Taller Familiar. Destinat a joves i/o famílies amb nens que participen de forma interactiva en les activitats. Estan adaptats a tots els públics a partir de 8 anys, duren 1 hora i tots els menors d’edat hauran d’anar acompanyats d’un adult. Té 3 apartats:
- “Cuinar per menjar millor”: taller on es donen eines per elaborar menús equilibrats i apetitosos. S’aprèn a confeccionar un àpat equilibrat per a cada dia de la setmana i elaborar plats fàcils i ràpids per a tota la família, tenint en compte que el ritme de vida actual no ens permet dedicar massa temps a cuinar.
Es fa una petita demostració de cuina per evidenciar el fet que es pot cuinar ràpid i al mateix temps sa, variat i divertit. S’introdueix la necessitat de que els nens ajudin en l’elaboració dels plats, ja que el fet d’implicar-los fa canviar els seus hàbits alimentaris.
- “Aquí no es llença res!”: sempre es tenen restes d’aliments al fons de la nevera que no se sap com aprofitar (un tros de carbassó, mig tomàquet, un tall de formatge, mig pot obert de llegums, una mica de pasta bullida que va sobrar d’ahir…). En aquest taller es vol mostrar com elaborar plats amb els retalls o porcions que queden de vegades per la nevera o rebost. Cuina econòmica i sostenible!
- “El viatge del menjar: de l’hort a la panxa!” (Visita guiada amb demostració de cuina): Aquest és un taller que te com a guia la museïtzació del bus però on s’intercalen petites demostracions de cuina que ens expliquen de manera més pràctica tot el que envolta l’acte del menjar.
Per reservar hora i rebre més informació podeu contactar directament amb la Secretària Tècnica d’aquest projecte: Toni Aparicio Tel. 902 109 350 // Fax. 902.200.004 // Email: taparicio@alegria-activity.com