La presentació de les tapes s’ha celebrat a la sala de plens de l’Ajuntament de Roses
L’Àrea de Promoció Econòmica ha impulsat la iniciativa Ruta de les Tapes de Roses, de la qual ja va informar en primicia viladeroses.cat, i que té com a principal finalitat “promocionar d’alguna manera els bars i restaurants del poble, i ens va semblar bona idea fer-ho en aquest format de Ruta de les Tapes”, ha afirmat el regidor de Promoció Econòmica, Fèlix Llorens.
I així, aquest matí una quinzena dels 25 bars i restaurants que hi participen, la resta per motius de feina no ha pogut assistir, han presentat les tapes que es podran degustar en aquesta ruta del ‘tapeo’ (vegeu galeria de fotos)
A banda portar les seves tapes cada restaurador ha explicat quins aliments o espècies han utilitzat per elaborar-les.
L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha volgut “donar les gràcies per la participació, que jo crec que ha estat massiva, de 25 bars i restaurants en aquesta iniciativa de les Ruta de les Etapes”, desitjant que “sigui un èxit per a que, sobretot, tingui una continuïtat, per això quan finalitzi els he demanat als restauradors una reunió per valorar i millorar l’organització d’una segona Ruta de les Tapes”.
Una iniciativa que se celebrarà de l’1 al 10 d’abril, després de les vacances de Setmana Santa “fora dels dies festius per intentar desestacionalitzar el turisme”, ha destacat Mindan.
Aquesta 1ª Ruta de les Tapes s’emmarca dins del Vívid, el Festival del Vi, d’aquesta manera amb cada tapa es servirà un copa de vi de la DO Empordà, al preu de 2,50 euros, i en el que el Celler Mas Coll de Roses s’ha implicat en la iniciativa “oferint als 25 restauradors que hi participen una caixa de vi d’obsequi amb la compra de cinc caixes, ja sigui de negre, blanc o rosat”, ha manifestat Ot Uclés del Celler Espelt Coll de Roses.
Precisament, una visita amb degustació al Mas Coll de Roses és un dels premis que es poden guanyar en aquesta 1ª Ruta de les Tapes de Roses, que ha estat molt ben rebuda pels restauradors de la Vila, ja que Simone Clinaz, de l’Ona, ha manifestat que aquest iniciativa “és bona pel poble, per portar gent i per promoure tots els restauradors, només cal esperar que tingui èxit per a que es torni a repetir”.
Joaquín Carrasco, de l’Olivar, ha assenyalat en el mateix sentit que “em sembla una idea genial, només cal felicitar a l’Àrea de Promoció econòmica per la iniciativa perquè segur que serà un èxit, i l’any vinent tornarem a repetir”.
I del mateix parer que Clinaz i Carrasco ha estat Manolo Martínez, de El Caiman, el qual ha destacat que “és una cosa molt positiva pel poble, perquè tot el que sigui incentivar la gastronomia i l’enologia de casa nostre és bo per atraure turisme”.
Els bars i restaurants que hi participen amb les tapes que oferiran són els següents:
- Antonio – Fregitel·la de peix: Assortiment de peix
- Avenida – Xips d’albergínia amb mel de canya
- Ca la Valeria – Ou estrellat amb xips de cansalada i patates amb salsa brava
- Ca la Margarita – Parella de fet amb pebrot escalivat: Pa amb tomata amb anxova, seitó i pebrot escalivat
- Can Ramonet – Boletus incorruptus: Dos xampinyons a la planxa amb gambeta
- Casa Paco – Milfulls de morcilla: Patates fines amb capes de morcilla i ou
- Cerdanya – Tàrtar de salmó en canó cruixent: pasta fullada amb tàrtar de salmó
- Ci – Pollastre trident: Pollastre amb llima, chutney de pinya i piquillo
- El Caiman – Broqueta de bacallà amb tempura amb mel de canya
- El Dolmen – Mangonguilles de carn amb vedella amb salsa farcides de formatge de cabra
- El Mercat – Nord i Sud – Barqueta de pernil ibèric
- El Poke Corner – Mini Poke Burger: Pa amb tomata, canonges, cansalada, ou de guatlla i mini hamburguesa
- El Porró – Mar i Muntanya: Coca d’escalivada, anxoves i olivada
- L’Àncora –Emperador: Daus d’emperador a la planxa amb picada d’all, ceba caramel·litzada i salsa picant
- L’Escalam – L’estrop: Potes de calamar amb salsa
- L’Olivar – Timbal l’Olivar: Timbal d’escalivada, carpacció de bacallà i paté d’olives
- La Castellana – Bacallà cruixent: Bacallà arrebossat, ceba, sofregit de tomata, migas, pa i herbes aromàtiques
- Las Tres Perlas – Sushi Ibèric: Dues llesques de pa de formatge amb pernil “Pata Negra” i formatge manxec
- Ona Roses – Cotto al Kren: Llengua de vedella a la llauna i crema d’api amb ratlladura de raifort
- Rambla – Cruixent de muntanya: Torradeta amb gust de tomata, formatge de cabra arrebossat i ceba caramel·litzada
- Ribereta – Baqueta de patata: Amanida de patata i pernil dolc
- Roc Fort – Xoricet fregit
- Rocamar – Cargols amb salsa: Cargols amb sofregit de pebrot, tomata i ceba
- Si Tapas – Rull de fomatge de cabra i pernil aromatizat amb romaní i mel
- Si Us Plau – Anxova: Un filet d’anxova i un de seitó amb una llesca de pa
[fsg_gallery id=”243″]