El Consell Comarcal impulsa 4 cicles formatius de grau mitjà als instituts altempordanesos

En el transcurs de l’acte de presentació de l’anàlisi de conjuntura econòmica de l’Alt Empordà, organitzat per la Cambra de Comerç el dimarts al vespre a l’Escola d’Hostaleria de Figueres, el vicepresident del Consell i responsable de l’àrea de Promoció Econòmica, Joaquim Felip, va anunciar que la institució està treballant, entre altres accions, amb la creació de nous cicles formatius de grau mitjà a quatre instituts.

En aquest sentit, Felip va assenyalar que “estem gestionant amb el departament d’Ensenyament de la Generalitat la implementació de nous cicles formatius de grau mitjà, com són un de relacionat amb la logística i el transport, un altre de manteniment de vaixells d’esbarjo i serveis portuaris, un tercer sobre la producció de vi i oli i, finalment, el de pastisseria i confiteria. Aquests cicles formatius responen, en qualsevol cas, a les demandes del que podríem definir com a sectors emergents de l’economia altempordanesa i la seva àrea d’influència”.

Dos d’aquests cicles estarien situats a Figueres. En concret, el de logística i transport, que es vol vincular amb el centre intermodal d’El Far-Vilamalla, es gestiona des de l’institut Cendrassos, mentre que el de pastisseria i confiteria s’ubicaria a l’institut de l’Olivar Gran i aprofitaria les instal·lacions de l’Escola d’Hostaleria per a la realització de les classes pràctiques.

El cicle formatiu en manteniment de vaixells d’esbarjo i serveis portuaris també compta amb el suport de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, atès que el nombre d’empreses dedicades al sector nàutic que estan establertes al municipi supera al centenar. En aquest sentit el municipi ha manifestat la seva intenció d’oferir una nau industrial per dur-hi a terme els diferents tallers de formació pràctica. Les empreses del sector, per la seva banda, han manifestat el seu interès en aquesta aposta educativa –actualment s’imparteix a Sant Feliu de Guíxols, Barcelona i l’Ametlla de Mar- i es comprometen a la formació pràctica dual, és a dir a acollir estudiants per fer pràctiques remunerades.

Pel que al cicle formatiu en grau mitjà dedicat al sector del vi i l’oli, al qual opta l’institut de Llançà, també ha rebut el suport de les empreses del sector i molt especialment dels òrgans rectors de les dues denominacions d’origen. L’Ajuntament de Llançà s’ha ofert per cedir una finca per al conreu. Des del sector s’ha demanat que el contingut formatiu inclogui tant aspectes relacionats amb la feina mecànica o manual com temes de màrqueting, comerç exterior i enoturisme. Les empreses del sector també s’han ofert per a la signatura del corresponent conveni de pràctiques.