Els 35 joves, seleccionats entre 100 candidats, rebran formació teòrica i pràctica a 27 municipis de la comarca
Aquest dilluns va començar la vuitena edició del projecte Okup’Alt, una iniciativa que es coordina des de l’àrea de Joventut del Consell Comarcal adreçada als joves de l’Alt Empordà, d’entre 16 i 24 anys, per tal d’oferir formació gratuïta en diversos oficis. En aquesta edició la formació la rebran un total de 35 joves, la mateixa xifra que l’any passat, que han estat seleccionats està relacionada amb tres temàtiques (tasques forestals, manteniment i pintura i perruqueria).
El projecte, com a cada edició, té el suport de tots els tècnics de joventut compartits del territori que faran el seguiment als joves, compta també amb l’assessorament de professionals de diferents sectors econòmics de la comarca, juntament amb els responsables de la formació i d’oferir pràctiques en aquests oficis, que seran formadors i educadors especialitzats en els tres oficis que s’ofereixen en aquesta nova convocatòria. Els 35 joves participants van ser seleccionats d’un total de gairebé 100 inscrits.
El curs es portarà a terme fins al 20 d’abril i es realitzaran tasques relacionades amb els oficis de forestal i jardiner (treballs forestals i de jardineria en diferents espais públics), manteniment i pintura (pintura, lampisteria i altres pràctiques amb l’objectiu d’arranjar equipaments municipals i comarcals) i perruqueria (pràctica i treball de diferents tècniques de perruqueria, d’estètica i d’imatge).
Els participants s’hauran de comprometre a complir les condicions que proposa el projecte i a canvi rebran formació gratuïta amb el corresponent certificat acreditatiu. A través de l’Okup’Alt es treballaran tècniques per estar preparat a l’hora de trobar feina (elaboració de currículums, cartes de presentació i preparació d’entrevistes, entre altres). També es realitzaran visites i entrevistes a empreses col·laboradores de la comarca.
El conseller comarcal de Joventut, Alfons Vila, ha explicat, durant l’acte inaugural que “aquest projecte implica diversos professionals, educadors i tècnics de l’àrea que fan possible el seu desenvolupament. Tots ells són una peça clau a l’hora de desplegar una iniciativa transformadora com aquesta i que reverteixi cap a un bé social per als nostres joves”. Adreçant-se als joves participants els va esperonar, tot desitjant que l’Okup’Alt “us serveixi per reactivar els vostres projectes vitals i encarar molt millor el vostre futur tant personal com professional”.
Municipis participants
La iniciativa compta amb el suport de diversos ajuntaments, ja que en les dues primeres temàtiques de formació estan previst pràctiques -i actuacions concretes de manteniment, pintura i treballs forestals- a un total de 27 municipis i a la seu del Consell Comarcal, tal com s’ha vingut fent en les darreres edicions. En concret, els municipis on es faran pràctiques formatives seran els següents:
- Grup Forestals: Sant Climent Sescebes, Lladó, Cadaqués, Cantallops, Boadella i les Escaules, Ventalló, Roses, El Port de la Selva, Albanyà, L’Armentera, Agullana, Peralada i en els camins que gestiona l’àrea de Turisme del Consell Comarcal.
- Grup Manteniment i pintura: Navata, Avinyonet de Puigventós, Borrassà, Saus-Camallera-Llampaies, El Far d’Empordà, Portbou, Sant Pere pescador, Llers, La Jonquera, Sant Miquel de Fluvià, Pontós, Capmany, Vilafant, Espolla, Garriguella i a l’edifici de l’àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal.
- Grup Perruqueria: Acadèmia Pivot Point i diferents centres cívics i espais joves de la comarca.