Roses es mobilitza per reclamar la IGUALTAT entre homes i dones
Avui i cada dia és el seu dia. El dia de la dona. I Roses s’ha mobilitzat avui, 8 de març, fent una concentració davant de l’Ajuntament, per reclamar els drets de la dona no només en el treball, no només per posar fi a la bretxa salarial i qualsevol altre existent amb els homes, sinó per demanar els mateixos drets i llibertats que el gènere masculí en tots els aspectes de la vida.
Ha estat una concentració sense precedents, tant la que s’ha viscut a Roses com en les milers que s’han portat a terme arreu de 170 països del món. Una convocatòria plenament justificada perquè avui, 8 de març, és un dia important per a totes les treballadores i tots aquells homes que creuen en la igualtat de gènere, salarial i, en definitiva, en la IGUALTAT, amb majúscules.
Una concentració impulsada pel mateix Ajuntament de Roses, que ha estat representat per 8 regidors, entre d’ells les quatre representants de la corporació municipal, l’alcaldessa Montse Mindan i les regidores Anna Jorquera, Vero Medina i Olga Simarro, les quals han llegit el manifest del Dia Internacional de les Dones centrat enguany en el tema de la bretxa salarial.
El consistori, per celebrar aquest dia té penjat des d’ahir a la tarda una pancarta per recorda aquest Dia Internacional de les Dones.
Pel que fa a la vaga feminista convocada per CC.OO i UGT amb l’objectiu de fer visibles totes les injustícies i discriminació a la qual es veuen sotmeses les dones diàriament, el regidor de Benestar Social, Marc Danés, ha assenyalat que a Roses “ha estat força seguiment, tenint en compte que hi havia dues opcions, o fer vaga tot el dia o fer una aturada de dues hores”.
Manifest del Dia Internacional de la Dona
Com cada 8 de març, Dia Internacional de les Dones, les dones de tot el món alcem les nostres veus per reivindicar la igualtat efectiva entre homes i dones perquè els nostres drets socials, polítics i econòmics són innegociables. Les dones, des de les nostres diversitats, som més de la meitat de la població mundial i cal que formem part de la presa de decisions en tots els àmbits i estaments. Cal que el nostre dret a la participació social i política sigui una prioritat. El Manifest d’enguany se centra en la bretxa salarial, la diferència de sou entre els homes i les dones per la mateixa feina, que és una forma més de violència envers les dones, la violència econòmica.
Aquest any, a més, també té lloc una Vaga Feminista organitzada per organitzacions socials i el moviment feminista a la qual donen suport, entre d’altres, els sindicats majoritaris que han convocat “aturades laborals” de dues hores per denunciar la desigualtat, la precarietat i la violència vers les dones, amb la voluntat que aquesta afecti l’ocupació, el consum i l’educació.
Les entitats municipalistes FMC i ACM donem suport a les reivindicacions de la Vaga Feminista. Una vaga que tal i com diu el Consell Nacional de Dones de Catalunya (CNDC) “va més enllà del que s’identifica com atur laboral perquè la participació de les dones és nuclear en totes les esferes de la vida”.