Pere Sastre, de la marató de Nova York a la marató de Sevilla

Pere Sastre
El rosinc Pere Sastre a Nova York, tot just després d'acabar la marató

L’atleta Pere Sastre, president del Club Atletisme Roses disputa, demà diumenge, la marató de Sevilla

L’any 2016, el rosinc Pere Sastre va anar a córrer la Marató de Sevilla. Ho va fer tot i estar lesionat als isquiotibials de la cama esquerra. Era conscient que pot ser no l’acabaria però com ja havia fet les reserves d’hotel i del viatge va decidir anar.

Però, quan es portaven 15 km de cursa es va haver de retirar pels forts dolors, però també per no agreujar més la lesió.  
Decebut perquè va ser la primera cursa a tota la seva vida que es va retirar, va assegurar llavors que tornaria a Sevilla per córrer la marató i acabar-la.

I demà, 23 de febrer, quatre anys després, Pere Sastre prendrà la sortida de la XXXVI Marató de Sevilla, catalogada pel director de la prova com la marató de l’any, ja que seran molts atletes, tant nacionals com d’altres molts països, els que intentin obtenir a la capital andalusa les mínimes (2.11:30 pels corredors de la Federació Espanyola d’Atletisme i 2.28:30 per les dones)  per a participar en els Jocs Olímpics de Tòquio 2020.
Així doncs, Pere Sastre correrà aquesta marató competint colze a colze amb els millors atletes del món.
La marató de Sevilla, molt planera, ideal per rebaixar marques, per això la presència dels atletes que volen anar a Tòquio, però l’objectiu del president del Club Atletisme Roses es un altre ben diferent, “tot i que és una prova per fer marca personal, el meu principal objectiu és acabar-la i fer-ho serà per a mi igual de satisfactori que per l’atleta que assoleixi la marca mínima per poder disputar els Jocs Olímpics”, ha afirmat Pere Sastre.

Disputar la marató de Sevilla després d’haver fet un gran paper a la marató de Nova York

El president del Club Atletisme Roses correrà demà a Sevilla després d’haver disputat la marató de Nova York el passat mes de novembre. Una marató en la que va fer un gran paper, assolint l’objectiu que s’havia marcat, “rebaixar la marca que vaig fer fa 25 anys, quan la vaig córrer per primera vegada”.
No només va rebaixar-la sinó que la va acabar en menys de 3 hores. Al 1994 va entrar a meta amb un registre de 3 hores 13 minuts i 26 segons, i 25 anys després, al novembre de l’any passat, va creuar la línia d’arribada en 2 hores, 58 minuts i 35 segons. El perquè d’aquesta millora en el seu temps Sastre va explicar que “fa 25 anys vaig córrer amb el cor i vaig sortir molt fort i després, a mitja cursa ho vaig pagar, però al novembre vaig córrer amb el cap, amb un ritme de menys a més que em va permetre superar la meva marca personal”.

Quan enunciem que Pere Sastre va fer un paper a la marató de Nova York és degut que dels 53.508 participants va entrar a meta en el lloc 1.369, i de la seva categoria (edat entre 55-59 anys) va fer el desè de 2.405 atletes.