El Teatre de Roses va acollir ahir a la tarda la presentació de la seva quarta obra, Mirmanda i el Tapís de la Creació
S’havia de fer al vestíbul, però la quantitat de reserves per assistir-hi va obligar obrir la sala gran del Teatre Municipal de Roses per a que en Marc Grijalvo presentés la seva darrera novel·la, Mirmanda i el Tapís de la Creació. I és que en Marc, tot i no néixer a Roses (ho va fer a Barcelona), ni que tampoc viu a la vora d’una de les badies més belles del món (resideix a Pedret Marzà) està molt vinculat a la Vila, tant per llaços familiars com per responsabilitats professonals.
Introduït l’acte pel regidor de Cultura, Èric Ibáñez, la presentació del llibre va anar a càrrec de la rosinca Montse Sastre, la qual va afimar que “quan en Marc em va trucar per a que li presentés el llibre i em va fer molta il·lusió, que després es va transformar en alegria en comprovar que els drets d’autor els donarà a la Fundació Roses Contra el Càncer”.
La Montse, després d’assenyalar, “crec que ja sé perquè em va dir que el presentés: per tenir més vendes”, va fer una presentació i una ressenya de l’obra que si havia algú a la sala amb el dubte de si comprar-lo o no, aquest dubte el va fer desaparèixer.
El professor de la UdG i novel·lista va explicar que Mirmanda i el Tapís de la Creació és un llibre d’aventures, i que el títol “neix d’un poema de Jacint Verdaguer del Canigó, que ja parla de Mirmanda, d’una ciutat més antiga que Barcelona que fins i tot durant algunes èpoques hi havia gent que la buscava, era una ciutat quasi perduda de l’Atlàntida. Llavors em vaig inspirar una miqueta amb aquesta llegenda i la vaig fer evolucionar, transformar i la vaig fer pròpia i per tant, Mirmanda és la història de la recerca d’aquesta ciutat imaginària i les aventures que es troben la Núria i en Biel buscant el retorn a casa”.
I la Núria i en Biel, els protagonistes d’aquesta novel·la són els fills, “és mera casualitat”, del mateix autor, el qual no va tenir cap mania en llençar al seus fills a aquesta gran aventura de la qual, suposem, que van tornar súper contents, si fem cas de la samarreta que amb la llegenda “El millor pare del món” lluïa Marc Grijalvo durant la presentació.
Pinzellada humorística a banda, l’escriptor va indicar que aquesta novel·la “està pensada per al públic juvenil, però realment és una lectura apta per a tots els públics, però sí que és veritat que la vaig escriure pensant en els meus fills, els quals els hi agrada molt que els expliqui contes i llegendes, i ja que em posava escriure un altre cop era una oportunitat per fer-les una novel·la per a ells, i per això està pensada per a un públic més juvenil, que l’agrada aquestes novel·les ràpides, d’aventures i que passen moltes coses”, tot i que va desvetllar que “més d’un adult que l’ha llegit m’ha dit que l’ha agradat molt i que s’ha enganxat, per tant, millor dir que és una novel·la per a tots el públics”. Dit queda.
La trama de Mirmanda i el Tapís de la Creació és data l’any 1.282 i es situa a casa nostra, a l’Empordà i a les comarques de Girona, “en una època de batalles i poc explicada de la història, i que realment és apassionant”, va assenyalar l’autor.
Marc Grijalvo va escriure la seva primera novel·la ‘La paraula silenciada’ l’any 2014, amb la que va guanyar el XXVI premi de Narrativa Sebastià Joan Arbó. Dos anys després presentava el que seria el seu segon llibre, ‘Asfixia’, i dos anys més tard el tercer, ‘Quilmes, la llegenda’.
Un llibre solidari
I ahir el Doctor en Turisme, Dret i Empresa, docent a la Facultat de Turisme i consultor a l’empresa de Roses a BIM Consultors, va presentar la seva quarta novel·la que, a diferència de les tres anteriors, es tracta d’un llibre solidàri, ja que els drets d’autor aniran destinats a la Fundació Roses Contra el Càncer, “sí, hi ha una història de rerefons i qui es compri el llibre veurà el perquè i entendrà les coses, però en el fons jo tinc la sort de tenir feina, fent de professor i de consultor i l’escriptura per mi és un regal és un hobby i, per tant, vaig entendre que era una ocasió perfecta cedir els drets autor per a la Fundació Roses Contra el Càncer que fan una feina increïble i estan al costat de la gent”.
Així si en Marc, en cada presentació d’un llibre seu sempre ha dit “no cal que us ho compreu, compartiu-lo”, en aquest cas “no vull que el compartiu aquest cas, com que els diners van destinats tot el que són drets d’autor a la Fundació Roses Contra el Càncer, animo a tothom a comprar-lo”.
Marc Grijalvo signarà el seu llibre a la Fundació Roses Contra el Càncer
Demà, diada de Sant Jordi, Marc Grijalvo hi serà de 9 a 11:30 hores a la Fundació Roses Contra el Càncer per signar el seu llibre a totes les persones que vulguin aportar el seu gra de sorra solidària a canvi d’una gran aventura.