Jordi Vilches, protagonista de la pel·lícula guanyadora, s’emporta el premi a la millor interpretació
El Festival de Cinema de Girona ha fet entrega dels premis, en un acte que es va dur a terme ahir dissabte als cinemes Albèniz Plaça. Els jurats, formats per més d’una trentena de persones, han seleccionat:
En llargmetratges, Ecos de Tommy Llorens com a millor pel·lícula del Festival i la millor interpretació a Jordi Vilches, a la mateixa pel·lícula. Ecos, una tragicomèdia de ficció, narra el desenllaç de sis històries d’amor i va ser rodades a la illa de La Palma. Jordi Vilches, nascut a Salt, va ser nominat fa uns any al Goya com a millor actor revelació i a més de la seva participació en diferents films ha participat en algunes sèries de televisió.
El premi al millor documental ha estat, exaequo per: El Greco, produïda per Macarena Gómez i dirigit per Kiko Prada; i Run Raven Run de Michael Rainin (Estats Units), que narra l’evolució de la música gitana romanesa.
En l’apartat de curtmetratges ha estat seleccionat com a millor La inmortalidad de las letras, de la productora, directora i guionista Nei Loya (d’un jove professor de literatura fascinat per la poesia i especialment per les obres de Federico García Lorca). El premi al Millor talent a: Eva Vázquez de Reoyo Madrid per Love Monster i la millor interpretació a Montse Ribadellas, a Aurora; Mireia Vilapuig, a Ferides; i a Ingrid Rubio, a Llana negra.
En l’apartat de videoclip, el guanyador ha estat Supersonics / Caravan Palace de Béchir “Jiwee” Jouini.
En videocreació, el premi ha estat exaequo per Inside de Yann Chapotel (França) i Up to the sea, she weaves a dream de Maryam Khalilzadeh (Iran). També ha rebut una menció d’honor The invisible mirror de Luigi Rizzo (Anglaterra).
El premi KmO s’ha lliurat a Fluvius, de Pere Puigbert (un viatge visual que t’endinsa en l’ànima d’un riu).
El premi Handicapped ha estat per Kayak no Limits d’Isaac Padrós Suarez (un jove gironí amb discapacitat es posa en marxa per a circunnvavegar l’illa de Menorca); el de Websèries per Resistance de Maxime Chefdeville i el d’animació a Normal.
El premi LGTBQ s’ha atorgat a Estimada Señora Directora de Michèle Massé.
Pel que fa al Premi Festival dels Infants han obtingut premi, en la categoria de 4 fins a 7 anys Hope (Qatar) ; de 7 a 10 anys Hope (Qatar); de 10 a 12 anys Hope (Qatar). De 12 a 16 anys, la guanyadora ha estat Migrants (França).
El Festival dels Infants s’ha celebrat de nou, dedicat als alumnes de les escoles de les comarques de Girona, amb la participació de més de 10.000 alumnes.
Entre les estrelles convidades hi van ser presents Macarena Gómez, Ingrid Rubio, Jordi Vilches, Alicia Verdés, Àlex Casanovas i Enric Major. Alguns van presentar pel·lícula al Festival i també van participar en el Workshop “Caçatalents i gestió de l’èxit” de dissabte i on han explicat les seves experiències.
Els Albéniz Plaça, tancats des del setembre, s’han reobert per aquest esdeveniment. S’ha comptat amb el suport d’institucions públiques i també d’un centenar de patrocinadors privats de la ciutat.
El Festival, que compta amb la col·laboració, entre altres, de l’Ajuntament de Girona, la Diputació, i el Ministeri de Cultura, s’ha convertit en un esdeveniment de renom internacional.
El Festival de Cinema de Girona és el més antic a Catalunya després de Sitges. Pel que fa al talent present a Girona, la franja d’edat d’entre 25 i 34 anys és la que té més participació. L’esdeveniment s’orienta bàsicament al talent emergent i jove.