L’Associació de Càmpings de Girona ha celebrat avui una jornada de treball a Olot per conèixer l’oferta del territori i traslladar-la als clients dels establiments
Els càmpings gironins han tancat una Setmana Santa extraordinària, amb dades d’ocupació semblants a les del 2019 i, en alguns casos, fins i tot superiors. Un cop analitzades les xifres dels últims dies, l’Associació de Càmpings de Girona conclou que, en bungalous i mòbil homes, s’ha arribat fins al 95% d’ocupació; i en parcel·les, entre el 80 i el 85%. Durant la setmana Santa han estat obertes el 80% del total de les places dels càmpings de les comarques gironines.
“El sector ha viscut la millor Setmana Santa dels últims deu anys i hem superat les previsions més optimistes”, explica el president de l’Associació de Càmpings de Girona Miquel Gotanegra, i això ha estat degut a diversos factors: la fidelització dels últims anys del client del país, el bon temps, i el fet que s’estigui recuperant la confiança del client internacional. El president de l’Associació de Càmpings de Girona remarca que “la pandèmia ha estat un punt d’inflexió per al càmping català perquè molt client del país no el coneixia i a partir del 2020 hi ha molts càmpings on la primera o la segona nacionalitat ha estat la catalana”, per afegir que “després de dos anys complicats per la pandèmia, ara hem de continuar treballant per seguir consolidant els nous clients del país que ens han descobert durant aquest període i per seguir recuperant el turisme estranger que havíem tingut”.
Molt bones expectatives per als propers mesos
Les bones dades de Setmana Santa generen unes molt bones expectatives de cares als propers mesos. El sector és optimista i manté que, si la situació sanitària arran de la pandèmia es normalitza del tot, preveu una temporada turística amb xifres d’ocupació molt properes a les del 2019.
L’Associació ha organitzat avui una jornada de treball a Olot que s’emmarca en el seguit de reunions itinerants que tenen per objectiu conèixer l’oferta que hi ha al territori per poder fer-la arribar després a les persones que s’allotgen als càmpings, en consonància amb la filosofia d’associació oberta amb establiments arrelats al territori. La jornada ha inclòs una visita a l’Espai Cràter, un equipament turístic punter a les comarques de Girona. La jornada ha comptat amb la presència de l’alcalde d’Olot, Josep Berga, i ha inclòs la ponència d’Oriol Dalmau, biòleg expert en biodiversitat en establiments turístics. L’anterior trobada es va celebrar a Figueres i va incloure una visita al Museu Dalí.
Cal destacar que l’Associació de Càmpings de Girona aglutina l’allotjament turístic reglat més important de la demarcació amb 120.000 places d’allotjament. Els càmpings gironins es mantenen capdavanters a Europa, una posició que ve avalada pels premis de les principals organitzacions del sector a Europa. Aquest any un càmping gironí, Bungalow Resort & Spa La Ballena Alegre de Sant Pere Pescador, ha estat premiat per l’associació alemanya ADAC com el càmping més sostenible d’Europa. I un altre càmping gironí, l’Internacional de Calonge, ha estat guardonat amb el prestigiós DCC-Europa Preis de Platí. A més, dos càmpings gironins han quedat finalistes en premis europeus: el Salatà de Roses en la categoria d’accessibilitat dels premis de l’ADAC; i l’Empordà de l’Estartit, en la categoria de millor càmping familiar que concedeix l’ANWB, l’associació de referència als Països Baixos.