L’Agència Comarcal de l’Energia i Clima assessora durant una hora sobre els costos, l’estalvi, el dimensionament, les ajudes i les bonificacions fiscals de les instal·lacions solars d’autoconsum fotovoltaic
L’Agència Comarcal de l’Energia i Clima (ACEC) fa un balanç positiu de la nova edició del Punt d’Informació Energètica, celebrat durant el passat mes de maig
En aquesta cas, el projecte té l’objectiu de fomentar la implantació d’instal·lacions d’autoconsum solar fotovoltaiques a les llars de la comarca. Tot plegat, per augmentar la producció d’energia renovable “made in Empordà”.
El projecte es va desenvolupar durant quatre dies als municipis de Sant Pere Pescador, La Jonquera, Figueres i Castelló d’Empúries. El Punt d’Informació Energètica funciona demanant hora i un tècnic de l’ACEC assessora durant una hora sobre els costos, l’estalvi, el dimensionament, les ajudes i les bonificacions fiscals de les instal·lacions solars d’autoconsum fotovoltaic. Tot i que l’activitat principal del projecte era aquest assessorament individual, també es van dur a terme 4 tallers sobre energia solar per informar de manera pràctica i dinàmic a al respecte.
Des de l’ACEC consideren que aquesta darrera edició ha sigut un “èxit de participació”. En total es van poder atendre individualment a 26 persones, de les quals el 20% van escollir l’opció de fer ho telemàticament. Pel que fa als tallers d ‘energia solar, més d’una trentena de persones hi van participar. Eren veïns de Portbou, Ventalló, Torroella de Fluvià, Agullana, Roses, Borrassà, Pedret i Marzà, Figueres, Vilafant, Sant Pere Pescador, Palau-saverdera, La Jonquera, Castelló d’Empúries i Avinyonet de Puigventós.
Les qüestions més demandades fan referència al dimensionament, les bateries, els costos i les ajudes en relació amb aquestes instal·lacions. Els usuaris també es van informar sobre possibles mesures per fer la llar més eficient. En aquest sentit, es va orientar sobre l’estalvi que provoquen accions com el canvi de caldera, de tancaments o fins i tot de l’ús de l’aerotèrmica als habitatges. Tots els participants del servei es van endur un aparell d’estalvi energètic a la llar, ja sig ui una bombeta LED, una regleta o bé un programador d’aparells elèctrics.
Cal destacar que la potència mitjana òptima a instal·lar dels habitatges assessorats és d’entre 2 i 4 kWp, amb uns estalvis anuals d’uns 400 a 600 €.
Mitjançant l’enquesta de satisfacció, els assistents han valorat molt positivament el servei, i asseguren que volen rebre informació per les pròximes edicions.