La desestacionalització, la digitalització i la sostenibilitat seran els eixos de les jornades que s’iniciaran el 21 de novembre a Figueres
L’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de l’Alt Empordà impulsa un cicle de jornades per debatre sobre els reptes del turisme en un context de canvi climàtic i tenint en compte la canviant situació econòmica mundial. Les jornades, que comptaran amb destacats ponents, tindran com a eixos centrals la desestacionalització de la temporada, la digitalització del sector i la sostenibilitat. L’objectiu és innovar, oferir eines per abordar els reptes i posar en valor un sector que és el principal motor econòmic de la comarca.
La primera jornada se celebrarà el 21 de novembre a les 17:30 hores, a l’Auditori dels Caputxins de Figueres, amb el títol “Encarem el futur, la desestacionalització és possible”. La inauguració anirà a càrrec de l’alcaldessa de Figueres, Agnés Lladó; el president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de l’Alt Empordà, Miquel Gotanegra; i del president de la Federació d’Hostaleria de les comarques de Girona, Antonio Escudero.
El professor de la Facultat de Turisme de la UdG i expert en màrqueting turístic, consultor i formador, Jaume Marín, pronunciarà la conferència “Innovació i reptes en el turisme”.
En acabar la ponència, hi haurà la taula rodona “Què tenim i què necessitem per avançar en la desestacionalització”, que comptarà amb el director del Parc Natural del Cap de Creus, Ponç Feliu; el director general de la Fundació Gala-Salvador Dalí, Fèlix Roca; el director general de Perelada Resort, Eugeni Llos; i la Personal Sommelier Laura Masramon.
La jornada serà moderada pel periodista Santi Coll.
A finals de gener se celebrarà una segona jornada centrada en la sostenibilitat; i el març la tercera, que girarà al volant de la digitalització.
Les jornades estan adreçades als associats i a la resta d’empresaris i col·lectius de la ciutat de Figueres i la comarca, i obertes a tothom que s’hi vulgui apuntar.
L’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de l’Alt Empordà, que es va constituir l’any 1978, agrupa uns 200 establiments consolidats del sector de l’allotjament i la restauració de la comarca. A l’Alt Empordà, l’hostaleria representa el 10,9 % del Valor Afegit Brut (VAB) de la comarca i abans de la pandèmia movia 308 milions d’euros. A aquesta quantitat s’ha de sumar el que generen les activitats indirectes relacionades amb l’hostaleria. Durant el 2019 el sector va donar feina a 6.688 treballadors el que representa el 12,4% del total de l’ocupació a la comarca . La xifra se situa 5 punts per sobre de la mitjana catalana el que demostra que és un sector cabdal a l’Alt Empordà.
Les inscripcions es poden fer a través d’aquest enllaç: https://jornadeshostaleria.cat/