En un acte celebrat a Barcelona es van atorgar un total de 17 guardons a instal·lacions esportives, a serveis professionals esportius i a la gestió esportiva municipal
La Piscina Municipal de Roses és un dels 9 equipaments catalans que han rebut el Segell de Qualitat en la modalitat d’instal·lació esportiva des que aquest es va posar en marxa el juny de 2021, juntament amb els municipis de Sant Andreu de la Barca, Montornès del Vallès i Tarragona (amb sis instal·lacions). D’aquesta manera, es converteix en el primer equipament de les comarques gironines en obtenir la distinció.
En total, durant la vetllada, celebrada aquest passat dijous, es van atorgar un total de 17 guardons: 9 segells a instal·lacions esportives, 5 a serveis professionals esportius i 3 a gestió esportiva municipal.
La regidora d’Esports i presidenta de la Piscina de Roses, Vero Medina, juntament amb el director de la instal·lació municipal, Joan Godo, van recollir el guardó que distingeix la Piscina Municipal amb el Segell de Qualitat del Sistema Esportiu Català, en la seva modalitat màxima de tres estrelles, atorgat pel Col·legi de Professionals de l’Activitat Física i de l’Esport de Catalunya (COPLEFC). La gala de lliurament dels premis va tenir lloc tenir lloc a l’INEFC de Barcelona.
Per a la regidora d’Esports de Roses, Vero Medina, el fet de rebre aquest guardó “és històric per a la Piscina Municipal de Roses, el fet de rebre com a guardó el Segell de Qualitat ens dona un important valor afegit, resultat de la gran feina que fa tot l’equip humà de la nostra instal·lació. Conservar aquest segell és el gran repte que tenim a partir d’ara a les nostres mans i ho farem possible treballant com sempre: per la salut, l’esport i el benestar per a tota la nostra ciutadania”.
La certificació acredita tant la qualitat dels serveis que es presten en l’actualitat, com la voluntat d’obtenir una millora constant per oferir un servei valuós a la ciutadania. En la valoració s’han tingut en compte aspectes entorn a l’orientació i relació amb les persones usuàries de l’equipament; els objectius, transparència, comunicació i sostenibilitat en el lideratge; la gestió de processos i dades; la participació; l’orientació de l’equipament a la millora i innovacions contínues; les aliances i els beneficis per a la societat.
Amb l’acte d’entrega del guardó culmina el procés de valoració i reconeixement de la instal·lació. La qualificació obtinguda de tres estrelles (la màxima que s’atorga), tindrà validesa fins a l’any 2024, moment en què es realitzarà una nova auditoria per a la revalidació del segell, vetllant així pel manteniment en la qualitat del servei i per l’aposta de millora contínua de l’equipament.