A dos anys de la celebració del seu 50è aniversari, el president de l’Associació Sardanista La Rotllana, Quim Gratacós, es planteja la futura organització de l’Aplec de la Sardana de Roses per part de l’Ajuntament per la manca d’interès per part del jovent
Un any més, i ja són 48 (50 si no hagués estat per la pandèmia), Roses va viure el Dilluns de Pasqua en el que el protagonisme el va agafar el ball tradicional de Catalunya, en celebrar-se el XLVIII Aplec de la Sardana de Roses.
I d’aquí dos anys, per tant, l’Aplec de la Sardana de Roses celebrarà el seu 50è aniversari. Mig segle promocionant i difonent aquest ball tradicional de Catalunya per part de l’Associació Sardanista La Rotllana de Roses que, desgraciadament, no desperta l’interès de la població més jove, tant és així que Quim Gratacós, president de La Rotllana, va afirmar que “segurament, que quan jo plegui com a responsable de l’entitat s’haurà d’encarregar l’Ajuntament d’organitzar l’Aplec”.
En aquest sentit, el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez, va afirmar que “l’Ajuntament de Roses està molt compromès amb les tradicions catalanes i és important seguir mantenint aquest tipus de trobada en la que la gent gaudeix en un aplec que ja és tota una referència a la província de Girona”.
I per tal de despertar l’interès per la Sardana, el propi Quim Gratacós va desvetllar que “he començat enguany en una escola a fer classes de ball, que estendré a la resta de centres educatius per veure si animem al jovent de Roses”.
L’Aplec de la Sardana de Roses va tenir lloc, com ja és tradició, a l’explanada de la porta de mar de la Ciutadella, on durant tot el dia es va aplegar gent provinent d’arreu la comarca de l’Alt Empordà i la demarcació de Girona, a més dels propis vilatans de Roses, per tal de participar-hi.
Gent, per això, que no va matinar, ans al contrari, “perquè hem començat a les 10:30 hores i no hi havia pràcticament ningú”, va confessar Quim Gratacós, el president de l’Associació Sardanista La Rotllana, entitat organitzadora de l’Aplec.
I com també és tradició, van ser les Cobles Ciutat de Girona, Montgrins i la Principal de La Bisbal les encarregades d’interpretar les diferents sardanes que els i les assistents van ballar i gaudir sota un dia primaveral.