Aquest passat divendres, l’Aula Gastronòmica de Roses va acollir el primer showcooking (cuinar davant dels propis comensals) d’aquest estiu
Aquesta nova acció, portada a terme des de les Àrees de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de Roses, s’emmarca dins les visites que es porten a terme des de fa anys a la Confraria de Pescadors de Roses, on els participants a més de visitar el port pesquer quan arriben les barques també tenen l’oportunitat d’anar a la llotja per veure com funciona la subhasta de peix.
I divendres, els participants a la visita, entre d’ells una parella de Burgos, van ser també els protagonistes del primer showcooking d’aquest estiu, on el xef Ramon Ripoll va elaborar un suquet de peix (gat), que maridat amb un Blanc Pescador va fer les delícies dels paladars de cadascú dels comensals.
“Una iniciativa que permet veure in situ com arriba el peix a port, un peix de qualitat com és el de cas de Roses, com es subhasta i després com s’elabora a la manera tradicional de Roses en una demostració a l’Aula Gastronòmica per, finalment, fer una generosa degustació”, va assenyalar el regidor de Turisme i Promoció Econòmica, Fèlix Llorens.
Degustació que va encantar a tothom i més a la parella de Burgos, que mai havia tastat el suquet.
El showcooking es portarà a terme tots els divendres de juliol i agost i per poder participar s’ha d’adquirir les entrades a l’Oficina de Turisme de Roses al preu de 19 euros, que inclou la visita la port pesquer, a la subhasta de peix i la posterior degustació del suquet elaborat pel xef Ramon Ripoll.