El Consell Comarcal comparteix la preocupació dels municipis afectats per les restriccions d’aigua derivades de la sequera

Embassament de Darnius-Boadella
L'embassament de Darnius Boadella es troba al 13 % de la seva capacitat

La gestió del Cicle de l’Aigua és una de les prioritats d’aquest nou mandat, com ja va deixar clar el president, Agustí Badosa en el seu discurs d’investidura

El passat dijous el president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Agustí Badosa va participar a la reunió telemàtica amb l’Agència Catalana de l’Aigua i els representats dels municipis afectats, durant la qual es van comunicar els criteris que s’aplicaran a l’hora de fer efectives les mesures restrictives que entraran en vigor properament.

Durant la trobada L’ACA va intentar tranquil·litzar els sectors agrícola i turístic, que són els que es poden veure més afectats durant les properes setmanes, i va valorar el cas dels conreus de la fruita dolça, el rec dels quals finalitza a finals d’aquest mes d’agosts. Per la seva banda els municipis afectats van recordar a l’ACA que el tractament pel que fa a la Muga i el Fluvià no pot ser el mateix, degut a que les realitats pluviomètriques i geogràfiques són mol diferents sobretot en el curs alt dels dos rius.

Un cop finalitzada la reunió, el president del Consell, Agustí Badosa va remarcar que “des del Consell Comarcal exercim d’enllaç directe amb l’ACA i mantenim un contacte permanent amb els municipis afectats, tot confiant poder trobar una solució que minimitzi els efectes derivats de la sequera persistent que afecta gran part de la comarca i el país. Com a institució és el nostre deure també vetllar perquè les nostres xarxes d’aigua siguin eficients.”

Badosa, que va ser investit president el passat 17 de juliol, ha assumit també tots els aspectes referents al Cicle de l’Aigua, evidenciant, com ja va voler transmetre en el discurs d’investidura, que aquesta és una de les línies estratègiques d’aquest nou mandat.

El Consell Comarcal ha ofert tot el seu suport als municipis en un moment tant delicat i ha refermat el seu compromís amb la conjugació de les demandes dels sectors i les necessitats derivades de l’emergència mediambiental. L’aplicació de les restriccions indicades per l’ACA està prevista per finals de setmana i es calcula que afectarà aproximadament 24.000 habitants de 22 municipis de la comarca.