La gastronomia de Roses i l’Alt Empordà es bolca amb La Marató de TV3 recaptant gairebé 2.000 euros

Roses amb La Marató de TV3
El GEN Roses, La Cuina del Vent i la Colla Gegantera de Roses van fer servir la gastronomia, entre d'altres activitats, a favor de La Marató de TV3

Tres entitats van organitzar a Roses activitats en favor de  La Marató i totes tres van tenir la gastronomia com a reclam

La Colla Gegantera de Roses, La Cuina del Vent, col·lectiu gastronòmic altempordanès que aglutina professionals i establiments d’alta qualitat, i el GEN Roses van portar a terme, ahir diumenge, diferents accions per tal de recaptar diners per La Marató de TV3, enguany dedicada a la Salut Sexual i Reproductiva.

I les dues entitats de Roses i el col·lectiu de xefs van tenir com a reclam la gastronomia. En el cas dels gegants, “hem enriquit la xocolada que vam fer l’any passat, ja que després d’oferir a primera hora xocolata calenta, a l’hora del vermut hem ofert dues degustacions amb una beguda per un donatiu de 5 euros”, va explicar el cap de colla i Secretari dels gegants, Jordi Palou.
Una xocolata calenta primer i un vermut després, a càrrec d’en Ramon Ripoll i la Nuri, que van estar amenitzats per les classes de Zumba impartides per en Kike i en Dona, un taller d’expressió corporal a càrrec de la Laia Rosés dins el seu projecte Vibrart, i un ball de gegants “per tal de dinamitzar tot el voltant de la plaça de Teatre perquè la gent que passi per la vora s’apropi a col·laborar”, va explicar Palou.

I mentre la plaça del Teatre Municipal era un no parar de ballar i menjar, al Mercat de la Fruita i Verdura, els xefs de La Cuina del Vent, Pep Amiel del restaurant Amiel&Molins de Pont de Molins; Sergi del restaurant L’Encesa de Port de la Selva, Chena del restaurant Rom de Roses i Gregry Abella, del restaurant Falconera, també de Roses, es va encarregar de l’elaboració d’un arròs (boníssim) en dos grans paelles per servir generoses degustacions per 5 euros a tothom que voler, i pràcticament tothom que hi havia a la plaça hi va voler. “Hem volgut venir aquí a Roses els xefs de La Cuina del Vent per poder col·laborar amb La Marató fent un arròs i oferir-lo a la gent que ve a comprar al Mercat de la Fruita i Verdura”, va afirmar el xef Pep Amiel, per explicar tot seguit que “amb les bones sinergies que tenim amb als Ajuntaments, i en aquest cas el de Roses, el nostre desig es donar a conèixer la cuina de l’Empordà arreu, i en aquí al Mercat, ple de fent, i amb un dia esplèndid és perfecte”.

Per la seva banda, el GEN Roses, que mai falta a la seva cita amb la solidaritat amb La Marató també ha organitzat diferents activitats per posar el seu gra de sorra. Activitats que dues d’elles van tenir relació amb la gastronomia, ja que a primera hora, però també durant tot el matí, van oferir xocolata calenta de Ca la Sogra acompanyada de diferents dolços; i que després de la recollida de residus, primer i de la tercera regata Open Costa Brava després, a l’hora de dinar es va celebra la Pasta-Party a càrrec del restaurant Tramonti.

I les xocolades, el vermut, l’arròs i la Pasta-Party, tot envoltat d’activitats a dojo van recaptar per La Marató de TV3, gairebé 2.000 euros, exactament 1.869 €.