Imatge d’una jove dona que està sentint la música que surt d’un Juke-Box

Qui és aquesta jove dona que està al costat d’un Juke-Box?, on és el local on estava ubicat aquest aparell de música?

Qui és aquesta jove dona, que uns diuen és la Mercè, altres la Cèlia, i uns tercers la Teresa?…

Clar, han passat molts anys. Potser fins a seixanta, però algú sabria dir on era en aquell moment, és a dir, en quin local estava sentint la música que sortia del Juke-Box?

I algú sabria dir on para avui dia? Perquè sí, encara es viva, tot i que de salut no és que estigui plena.

Donarem una pista sobre qui pot ser…
Es digui Mercè, Cèlia o Teresa, va ser una de les persones d’un total de 4.500 treballadors i treballadores que, venint d’arreu Catalunya, de tota Espanya i, evidentment de Roses, van fer possible el que encara avui dia coneixem com la base EVA nº 4 de l’Esquadró de Vigilància Aèria i Aquarterament Aeri, ubicada al Pení, i que va fer que Roses es projectés a nivell internacional abans de l’arribada dels turisme i molt abans que altres poblacions de la demarcació de Girona.

Un pista més…
Es dona l’especial circumstància que aquesta jove dona, juntament amb les seves germanes i els seus pares, es van encarregar d’avituallar al Mas Romañach, entre 1956 i 1958, als treballadors que pujaven a feinejar al Pení.

Si no ho sabeu i esteu encuriosits, o sí que heu encertat qui és, però i voleu saber-ne més de qui és i què fa actualment, no falteu a la cita que teniu el dia 11 de gener a les 18 hores, a la Sala SUF.

Aquest dia, en aquesta hora i en aquest lloc s’inaugurarà l’exposició “La petjada dels americans del Pení a Roses”, exposició comissariada per Toni Salamanca, i en la que ViladeRoses ha pres part, amb un petit granet de sorra, en la seva organització.

Cal a dir, tot i que veient les imatges ja ho heu pogut comprovar, que el comissari de l’exposició va decidir escollir la fotografia d’aquesta dona per fer el cartell de difusió, que en breu el veureu penjat en els diferents edificis municipals