La Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors (FNCCP) ha emès un comunicat per adherir-se a les demandes del sector Primari
Els pescadors de Girona volen expressar el seu suport a les reivindicacions de la pagesia catalana. És per aquest motiu que des de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors s’ha elaborat un comunicat per adherir-se a les demandes, posant de manifest la saturació que afecta el sector primari europeu. Des del sector pesquer es vol posar sobre la taula el col·lapse legislatiu que, en els darrers anys, també ha impactat negativament en la feina dels pescadors. Una de les problemàtiques que més afecta el sector primari és el llarg període de temps que han de dedicar els professionals, cada dia, a elaborar els documents administratius, destinats a les autoritats pertinents. Aquesta imposició s’ha convertit en una càrrega addicional, agreujada pels problemes derivats de la no comunicació per motius tècnics o errors involuntaris. A tot això, cal afegir-hi, entre altres, la preocupació per la seguretat marítima abans d’amarrar l’embarcació. És per aquest motiu que des del sector pesquer s’exigeix a les administracions central i comunitària una revisió immediata del model actual de comunicació administrativa.
D’altra banda, la FNCCP deixa clar que els models de gestió de pesqueres atlàntiques no són aplicables a la pesca mediterrània. És imperatiu que sigui un model adaptat al context del nostre país per assegurar la continuïtat del sector, amb el relleu generacional necessari.
Sota el lema “Per un sector primari present i amb un futur garantit”, la flota gironina, a través de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors i la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Girona, dona suport a les reivindicacions actuals i posa de manifest el malestar del sector primari per la gestió actual.
El president d’ambdues federacions, Antoni Abad, detalla que “la situació és límit i cal que les administracions siguin conscients de l’ofec que està vivint el sector primari”.