600 joves de totes les edats van participar aquest passat diumenge en l’onzè Correbars Rosink
El Correbars Rosink va néixer l’any 2012 com una nova proposta d’oci de l’associació Joventut Rosinka per als joves de Roses, donat la manca d’activitats lúdiques, i d’oci, que hi havia per al jovent a la Vila.
Aquell primer any del Correbars Rosink, per un import de 15 euros, els participants van poder degustar 15 cerveses, una en cada un dels 15 establiments de restauració de Roses que es van implicar, llavors, en la proposta. I va ser un èxit, no pel fet de consumir cervesa, ja que aquesta només era l’excusa per fer una trobada de socialització, d’amistat, d’esbarjo… És a dir, per passar una tarda-vespre-nit d’oci, que tant trobaven a faltar els joves de Roses.
Aquell primer any van ser 56 persones, totes elles majors de 18 anys, les que van participar, i donat l’èxit, l’any següent ja van ser 170 joves, de totes les edat, les que es van apuntar per viure el segon Correbars Rosink, que va reiterar l’èxit, com tots els que ha organitzat Joventut Rosinka des de llavors i fins l’actualitat, i que han estat un total d’onze, ja que els dos anys de pandèmia no es va poder celebrar.
I durant aquestes onze edicions al Correbars Rosink se l’ha dotat de contingut cultural i festiu, perquè com reitera Jordi Solà, president de Joventut Rosinka, “la cervesa no és la protagonista de la trobada, és l’excusa per celebrar aquesta activitat lúdica, festiva i, evidentment., d’oci”. Un afirmació que vol callar les veus critiques que afirmen, sense cap argument de pes, que el Correbars Rosink sigui una trobada on els joves aprofiten per emborratxar-se, donant per entès que els joves són ximples. I els joves, al menys els de Roses, de ximples no en tenen cap pèl.
Així, en les diferents edicions celebrades d’aquesta acció juvenil “ha participat la Colla Castellera de Figueres, de Castelló d’Empúries, la Colla Gegantera de Roses, que havien de participar enguany també però no han pogut perquè estan arranjant els gegants, i bandes de percussió, com aquest any, que hem comptat amb la Tramuntakada de Figueres i la xaranga Tirant lo Band, de Barcelona”,va explicar Jordi Solà.
L’èxit de participació al Correbars Rosink es repetia any rere any, de tal manera que els joves que volien viure’l augmentava en cada nova edició independentment de qui presidís l’entitat, que sinó estem equivocats, Joventut Rosinka ha tingut quatre: Adrià Giner, Basel Junaidi (en funcions), Maria del Mar Cortés i l’actual, Jordi Solà. Així fins arribar al nombre de 600 joves de totes les edats, “que és el límit que hem posat per una qüestió de logística, i als que hem donat prioritat a la gent de Roses, ja que anys anteriors, per la quantitat de gent de fora que va venir a apuntar-se, molts joves rosincs es van quedar sense participar”, va assenyalar el president de Joventut Rosinka,Jordi Solà, apuntant que “en poc més de mitja hora es van esgotar tots els tiquets de participació”.
I per participar, el preu d’enguany ha estat de 25 euros, amb els quals cada jove rebia una samarreta commemorativa, una consumició de cervesa a El Racó dels Peques, Bar Ginjolers, al Bar Vermut, a la Pizzeria Marechiaro, a l’Hort d’en Minguets, al Txot’s, al Restaurant Ci, al Bar La Fraternal, al Bar Cerdanya, al Jamon Jamon 100%, al Bar Sentric i a Ca la Sogra, més 2 consumicions extra, gentilesa de Joventut Rosinka a l’inici i al final del Correbars Rosink, que va tenir lloc a l’envelat de la plaça Frederic Rahola, i que és on es va celebrar, com en anys anteriors “un sopar popular consistent en una fideuada, però també en una arrossada al gust del consumidor, és a dir, per la gent que té alguna tipus d’intolerància, o bé que és vegetariana. Sopar que també està inclòs dins el 25 euros de la inscripció”, va detallar Jordi Solà.
La pluja protagonista
Malauradament pels joves protagonistes del XI Correbars Rosink la pluja va aparèixer a mitja tarda, la qual cosa va fer que algunes de les 600 persones inscrites decidissin marxar, d’altres quedar-se a l’establiment on havien pres la darrera consumició, uns quants i quantes més prenguessin la decisiód’escurçar camí i anar directament a l’envelat per esperar l’hora del sopar, per la qual cosa el gruix de més de mig miler de persones es veiés disminuït.
Tot i la pluja, però, la festa es va desenvolupar, fins al final, és a dir, després de sopar tothom que va voler va anar a ballar a la discoteca Zodiac de Santa Margarida on, ja sí, es va acomiadar l’onzena i exitosa, un any més, edició del Correbars Rosink.