En el marc dels Tastets d’Estiu 2024 del MARAM, la nova proposta convida a descobrir la tradició i la cuina marinera a càrrec dels pescadors locals
El Centre d’Interpretació del Peix de l’Escala (MARAM) presenta les activitats Tastets d’Estiu de juliol i agost. Enguany, el centre ofereix una programació renovada que manté algunes de les activitats estrelles de cada any com ara la visita guiada a la llotja i l’esmorzar de pescadors o bé el taller familiar d’anxoves al pot. Tampoc hi faltaran els gastroshows, a càrrec de l’empresa CoachGastronòmic que en aquesta edició se’n farà un al juliol amb Sardines i més sardines, i un a l’agost amb El secret dels millors arrossos. Aquests dos gastroshows són d’allò més concorreguts, ja que a banda del producte, el públic és el protagonista de la vetllada a través de jocs, concursos, l’elaboració gastronòmica i el tast.
D’altra banda, amb l’objectiu d’apropar la tradició i el producte de proximitat, una de les novetats previstes per aquest estiu són les sessions culinàries que oferiran els pescadors de l’Escala cada divendres al vespre, de 19 a 21 hores. Es tracta d’un taller de cuina i tast de dues hores que gira entorn la cuina marinera amb elaboracions d’allò més tradicionals del receptari local.
El patró major de la Confraria de Pescadors de l’Escala, Josep Lluís Sureda, explica que aquest estiu tenen com a objectiu “apropar la pesca local i la pesca d’encerclament al públic i obrir la porta de la confraria perquè tothom conegui la tasca que s’hi fa». Sureda afegeix que «la nova activitat també servirà per rellevar la feina del pescador i la seva cuina, a través de la tradició i els sabors més mariners”.
Les activitats programades començaran a partir del mes de juliol, tot i això, el centre és obert per a a grups o bé l’activitat de la visita a la llotja i l’esmorzar de pescadors a partir del 15 de juny i fins al 15 de setembre.
El preu de les activitats oscil·la entre els 15 i els 25 euros depenent de cada proposta.