Torna ‘De la xarxa al plat’ per conèixer l’activitat pesquera i la qualitat gastronòmica del peix fresc de Roses

De la xarxa al plat
Elaboració d'un suquet de peix a l'Aula Gastronòmica / Foto: Ajuntament de Roses

‘De la xarxa al plat’ esdevé  una experiència immersiva per conèixer la pesca i el peix fresc de Roses

Per segon any consecutiu l’Àrea de Turisme i Promoció Econòmica, en col·laboració amb la Confraria de Pescadors de Roses, oferiran una experiència completa per conèixer en primera persona el procés d’arribada del peix a la llotja de Roses i la seva subhasta, que finalitzarà amb un suquet de peix a l’Aula Gastronòmica de Roses.
Aquesta acció, anomenada ‘De la xarxa al plat’, es realitzarà tots els divendres, entre el 5 de juliol i el 6 de setembre.

L’activitat s’iniciarà cada divendres a les 17 hores amb una visita al port pesquer, durant la qual es donaran a conèixer les diferents arts de pesca i les espècies pròpies del litoral rosinc, i que permetrà viure en directe l’arribada de les barques amb la pesca del dia i el funcionament de la subhasta del peix. Seguidament, cap a les 18 hores, a l’Aula Gastronòmica, situada al mateix moll del port, tindrà lloc una demostració gastronòmica amb peix fresc de la llotja i, finalment, els participants podran degustar el suquet de peix cuinat, maridat amb vi de la DO Empordà.

L’activitat es planteja com una experiència immersiva i completa, que permetrà als assistents viure el procés d’arribada, descàrrega de les captures de la jornada, la venda, el cuinat i degustació del peix de la Llotja de Roses. La durada és de 2 hores i 15 min aproximadament i es durà a terme en català, castellà i francès. El preu és de 20 € per persona i les places es poden reservar presencialment a l’Oficina de Turisme.

Aquesta acció s’emmarca en el conjunt de les diverses campanyes promocionals i informatives impulsades a Roses per donar a conèixer i posar en valor els productes gastronòmics locals i de proximitat, el món de la pesca, els vins de la DO Empordà i la gastronomia local.

La coordinació d’aquesta acció, a càrrec de l’AODL de desenvolupament sostenible del sector primari de Roses, està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.