Els habitants de la història ens descobreixen la Ciutadella de Roses

Educart, el Servei Educatiu de la Ciutadella, organitza visites teatralitzades nocturnes per descobrir la història de la Ciutadella a través del seus habitants

La Ciutadella de Roses és una fortificació militar de 131.480 m²  i en la que en el seu interior podem trobar restes del barri hel·lenístic de la colònia grega de Rhode, la vila romana, datada entre els segles II aC. i VI dC, la necròpoli paleocristiana, el monestir de Santa María i restes del nucli urbà fortificat medieval, entre d’altres.

Una visita guiada a la Ciutadella és una lliçó magistral d’història concentrada en un únic espai de disset hectàrees on es pot gaudir d’un itinerari complet, molt informat i senyalitzat. I durant aquest mes de juliol el personal d’Educart, el Servei Educatiu de la Ciutadella, ofereix a visites teatralitzades, a mesura que el sol es pon i la llum s’esvaeix, per reviure la història d’aquesta emblemàtica fortificació i poder endinsar-se en els seus secrets més amagats.

Un descobriment d’aquest recinte emmurallat, declarat conjunt historicoartístic en 1961, que es farà a través dels seus habitants, com per exemple, la ceramista grega que ens intentarà vendre la seva producció d’àmfores, un Centurió romà que ha perdut els seus companys però que vol cobrar els tributs per aconseguir les monedes que li han promès, una monja del monestir medieval de santa Margarida que vol escapar-se del convent i un Miquelet que es va quedar amagat quan van marxar les tropes de Napoleó.

Aquests personatges recreen moltes de les persones que han viscut aquí i que formen part de la nostre història. A les nits d’estiu els podrem trobar i gaudir d’un passeig per la història festiu i patrimonial

Les dates, horaris i idiomes per visitar i descobrir la Ciutadella a través dels seus habitants són els següents:

Dilluns, 15/07 – 22/07 – 29/07: En francès

Dimarts, 16/07 – 23/07 – 30/07: En castellà

Dijous, 18/07 – 25/07: En català

Horari: 20:30 h

Preu: 10 € + entrada al recinte a part. Menors de 7 anys gratuït

Reserva: +34972151466 / patrimoni@roses.cat