“Estem reduint de mica en mica el top manta, però tenim encara molta feina per endavant”

Top manta a Roses
Menys manters al passeig marítim de Roses que anys anteriors

Així ho va afirmar l’alcalde Josep Maria Martínez, en el ple municipal de l’Ajuntament de Roses durant el debat que es va obrir sobre el top manta

La problemàtica del top manta va protagonitzar gran part del debat del ple municipal de l’Ajuntament de Roses d’aquest mes d’agost, que es va celebrar el passat dilluns.
Primer va ser la intervenció, al punt de Precs i Preguntes, del portaveu de Vox, Ignasi Mulleras, que va titllar d’incompetent al Govern municipal en matèria de seguretat, per la qual cosa va demanar la dimissió de la regidora de Seguretat Ciutadana, Olga Simarro.
I després va ser l’exposició de l’empresari turístic de Santa Margarida, Ricardo Moraes, que tot just un any després va sol·licitar tornar poder intervenir en la sessió plenària per tractar el tema dels manters, on afirmar que “portem 15 anys arrossegant el problema del top manta, i si sabem que el que s’ha fet fins ara no funciona, perquè no canviem l’estratègia?”, va dir Moraes de manera molt resumida.

L’alcalde de Roses, Josep Maria Martínez, va respondre primer al portaveu de Vox per expressar que l’Ajuntament de Roses “porta mesos treballant amb els diferents cossos de seguretat. Estem reduint de mica en mica el top manta, però tenim encara molta feina per endavant”. I després, a l’empresari, per dir-li que “per molt que vostè digui que no, hem millorat, d’una manera real li dic que hem reduït el nombre de mantes”, per assegurar que aquesta disminució no ha estat més visible “perquè fa poques setmanes que vam aconseguir que s’impliquessin amb la nostra la Policia Local la resta de cossos de seguretat”.

Vilatans que es lucren gràcies als manters

Per exemple, a banda de l’operatiu que van dur a terme la Guàrdia Civil i la Policia Local de Roses a finals del mes de juny, “la Policia Nacional està fent una tasca d’investigació i de controls de magatzems, de pisos, d’agències, perquè hi ha veïns de Roses que estan dient fora el top manta i estan llogant habitatges a uns preus abusius. Hi ha molts veïns de Roses que estan dient fora el top manta i des de les pròpies agències se’ls està llogant un pis, a preus abusius”, va explicar l’alcalde de Roses, per assegurar tot seguit que “coneixem els magatzems, els pisos i als propietaris d’aquests immobles, estat tot identificat policialment, i deixem als cossos de seguretat que treballin, tenir la paciència que ells, que no depèn de l’Ajuntament sinó dels seus comandaments, facin la feina ben feta i respectem-los, perquè estan treballant per a nosaltres, per aconseguir, de mica en mica, erradicar el top manta”. És un error que surtin missatges, en aquests moments, contraris a l’acció policial, no és bo perquè a Roses ho estem aconseguint -erradicar el top manta- i no com està passant  en altres llocs”, referint-se a les població de Cambrils, on la problemàtica del top manta s’ha desbordat en comptar, a diferència de Roses amb la Guàrdia Civil, els Mossos d’Esquadra ni la Policia Nacional.

La col·laboració dels cossos de seguretat de l’Estat espanyol i la Generalitat amb la Policia Local de Roses i, per extensió, amb l’Ajuntament de Roses ha provocat, segons paraules de l’alcalde Josep Maria Martínez, i pronunciades també per la regidora de Seguretat Ciutadana l’entrevista publicada a ViladeRoses, la reducció dels manters fins aconseguir, en el propers anys, erradicar la problemàtica del top manta, per això, va dir l’alcalde “tenim encara molta feina per fer”, perquè després de tres dècades patint aquesta xacra, no és possible aconseguir-ho en un sol estiu.