La colla de l’Edu ha escollit com a temàtica pel Carnaval d’enguany la discoteca de les últimes dècades del segle passat, les millors fins al moment en quant a la disco-ball
La colla de l’Edu és mol antiga, “uff, portem més de 30 anys com a colla”, ha afirmat Eduard Gutiérrez (conegut per tothom com Edu), que li va posar el seu nom a la colla perquè a tot el món li quedés “clarito”, i no hagués cap dubte, que la colla és seva i només seva. És tan antiga que és del segle passat, quan a Roses encara no hi havia mar. És a dir que la colla de l’Edu és antiga, antiga, antiga…
I durant els seus llargs anys d’existència s’han disfressat de moltíssims personatges, reals i ficticis, que no esmentarem perquè no li vam preguntar, i no li vam preguntar perquè ens la rempampifla, ens importa un “carajo”. El que sí que vam fer va ser interessar-nos de què coi aniran disfressats enguany i l’Edu, molt educadament (es veu que va anar a un col·legi de pagament) ens ha dit que “enguany anem de la temàtica de discoteca dels anys 70-80-90”, per explicar tot seguit que “seran uns vestits que les dones joves el portaran d’un color blau celeste, les dones més grans d’un vermell putón i els homes d’un color daurat”. Una diferència de color que ve motivada “per donar més vistositat a la coreografia”,amb la intenció, hem suposat, de reeditar el primer premi de coreografia aconseguit l’any passat.
La colla de l’Edu (la seva colla que és seva i només seva) no fa Barraques durant la Festa Major, bé, sí que les fa, però assegut en una taula amb la família i els amics. Així que totes les despeses del Carnaval surten de la quota, “que les 148 persones que som aquest any, i que si fa o no fa sempre som la mateixa quantitat, paguem 205 euros tot inclòs” ha dit, qui sinó?, l’Edu, que per això la colla és seva (ens sembla que ja ha quedat una mica clar de qui és la colla, oi?)
En guanyar el premi a la millor coreografia, la colla de l’Edu va tenir l’opció d’escollir número en segona posició, i va escollir “el 15, perquè la meva opinió es quan abans acabes, millor, però els joves sempre acaben tard la festa perquè se’n van a la disco-mòbil, i si tingués dels primers números sortiríem a desfilar al dia següent i ells no haurien encara arribat, per tant, els hem de deixar un marge perquè tots hem sigut joves”.
Estaríeu disposats a deixar el port un cop acabada la desfilada per continuar la festa?
Un tema recurrent en les reunions del Consell de Carnaval és que a Roses es visqui més la festa de disfresses, ja que un cop acabada la desfilada totes les carrosses es queden al port i, excepte en llocs o bars molt concrets, no hi ha la sensació que a la Vila se celebri el Carnaval, per tant hem preguntat a les colles si estarien disposades a deixar el port, i que les carrosses, un cop ben planificat i organitzat, donessin la volta per situar-se al llarg de l’Avinguda de Rhode per a que els participants de les desfilades interactuessin pel carrers de la Vila.
I el cap de la colla de l’Edu afirma que “el que jo faria, seria deixar les carrosses i fer una macro-revetlla al mig del poble, sé que més d’un es tirarà dels cabells en llegir això, però jo faria una macro-festa amb la participació de tothom, participants i espectadors de les desfilades”.