Alumnes de Primària coneixen el món pesquer de Roses

Àrea de Promoció Econòmica de Roses
Els i les alumnes de l'Escola Narcís Monturiol durant el taller que s'ha realitzat a l'Aula Gastronòmica de Roses / Foto: Ajuntament de Roses

Els joves estudiants de l’escola Narcís Monturiol visiten la piscifactoria de Roses i fan tallers per conèixer el món pesquer

Aquest passat dimarts, 28 de gener, els alumnes de l’escola Narcís Monturiol de Roses van visitar la piscifactoria de Roses per conèixer de primera mà l’activitat aqüícola que té lloc a la Vila, el funcionament de les seves instal·lacions, el procés d’alimentació i cria de les espècies que s’hi troben i les característiques del producte final que s’aconsegueix. En acabar la visita es van traslladar al port per realitzar dos tallers sobre la subhasta de peix i la salaó d’anxoves. 

Aquesta activitat forma part de la programació que l’Àrea de Promoció Econòmica, a través de l’AODL de desenvolupament sostenible del sector primari, desenvolupa al llarg de l’any per a la divulgació i posada en valor del món pesquer entre la ciutadania. Aquest Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local (AODL), és l’encarregat de les accions de revalorització de la pesca per incentivar el consum del peix local, mitjançat la sensibilització, la divulgació i l’impuls de projectes relacionats amb l’economia blava.

En aquesta ocasió, van ser una cinquantena d’alumnes dels cursos de 3r i 4t de Cicle Mitjà de Primària de l’escola Narcís Monturiol van participar en l’experiència duta a terme el passat dimarts, que es va iniciar amb una visita amb vaixell a les piscifactories de Roses, on van rebre les explicacions del personal tècnic de la Confraria de Pescadors de Roses sobre el procés de cria i l’alimentació de les espècies cultivades.

En finalitzar aquesta visita, l’alumnat va participar en dos tallers lúdico-educatius de 30 minuts de durada. El primer d’ells, dedicat a la vida dels pescadors, tingué lloc a la llotja de la Confraria de Pescadors, i mostrà als nens i nenes els diferents arts de pesca, així com els seus avantatges i inconvenients des de diferents punts de vista (econòmic, de la sostenibilitat, de la biodiversitat, …). Per la seva banda, la realització del joc de la subhasta, els mostrà com es desenvolupa una subhasta a la baixa.

El segon taller es va dur a terme a l’Aula Gastronòmica, consistint en una activitat pràctica per aprendre a salar anxoves, en el qual l’alumnat va poder preparar un pot d’anxoves seguint tot el seu procés: preparació del seitó, col·locació del peix al pot de vidre i salat.