A la darrera campanya de controls de distraccions i semàfors d’octubre de l’any passat es van imposar en una setmana un total de 3.640 denúncies, de les quals 2.256 van ser per fer ús o subjectar el mòbil
Aquesta setmana, des d’aquest passat dilluns, 24 d’abril, i fins diumenge dia 30, el Servei Català de Trànsit coordina amb el cos dels Mossos d’Esquadra i les Policies Locals de diversos municipis de Catalunya, una campanya policial intensiva per combatre les distraccions i vigilar el compliment dels semàfors.
A la darrera campanya de controls de distraccions i semàfors d’octubre de l’any passat es van imposar en una setmana un total de 3.640 denúncies, de les quals 2.256 van ser per fer ús o subjectar el mòbil van ser per la manipulació o subjecció del mòbil. Això vol dir que es van denunciar de mitjana més de 300 conductors cada dia per l’ús del telèfon en la conducció. En aquest sentit, cada any a Catalunya es posen més de 20.000 sancions per manipular dispositius de telefonia mòbil o altres sistemes de comunicació durant la conducció.
L’any 2022, les distraccions van continuar sent de la primera causa dels accidents amb víctimes a les carreteres catalanes junt amb la infracció d’una norma de circulació i per davant de l’errada del conductor i la velocitat inadequada. En concret, van ser darrere d’un 24% de la sinistralitat, és a dir, d’1 de cada 4 accidents amb víctimes.
En particular, les distraccions causades per l’ús dels telèfons mòbils són les més esteses i incrementen considerablement el risc d’accidents de gravetat. Convé destacar que des de l’any passat ha augmentat la sostracció de punts fins a 6 (abans 3) per utilitzar el mòbil, subjectant-lo amb la mà, durant la conducció.